Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo vilar många mot Sollefteå – Andreas Johansson: "Vi har kört intensivt så in i helskotta"

/
  • Andreas Johansson och Fredrik Olausson har kört hårt med sitt Modo de senaste dagarna.
  • Gustav Possler får spela i samma kedja som lillebror Oscar i DM-finalen mot Sollefteå.

Sollefteå Hockey får möta två Possler i DM-finalen.
Modo ställer upp med bröderna Oscar och Gustav.
– De kommer att spela i samma kedja, säger Modotränaren Andreas Johansson.

Annons

Modo kommer inte att ställa upp med sitt bästa lag i DM-finalen mot Sollefteå. Däremot kommer man att ställa upp med sitt yngsta seniorlag på väldigt länge.

Den yngste är Modo-junioren Sebastian Walfridsson, 16 år.

Anledningen till att Modo ställer upp med ett ungt, reservbetonat lag? Jo, därför att Örnsköldsviksklubben just nu är inne i en extremt tuff träningsperiod.

– Nu bygger vi åkstyrka, kör intensivt så in i helskotta med mycket åkning, mycket stopp, matchlika moment och hög intensitet, men inte så långa pass. Däremot kör vi två pass med spolning av is emellan med ganska tråkiga övningar med extremt mycket skridskoåkning, säger Andreas Johansson och fortsätter:

– Vi vilade i onsdags för att de ska få återhämta sig, sedan tränar vi fram till söndag och därefter blir det julvila i fyra dagar.

Johansson menar också att serieupplägget inte varit optimalt för Modo, då SHL tagit break för CHL-spel.

– Upplägget som var innan uppehållet var skit för oss. Vi var på g, sedan kom två långa break med uppehåll på fem och sex dagar. Det är ingen ursäkt, men vi hade hittat en "groov" och det där får de se över. SHL har inte koll på vissa bitar och det där stör mig. Jag skyller inte från mig, men för oss var det inte bra.

– Men vi tappade de veckorna och nu får vi göra något bra under uppehållet och det är att träna.

Kyle Wilson har lämnat klubben. Din kommentar?

– Det är så businessen är. När man gör en sådan grej baserar jag det på hockeyprestationen, på den hockeyn vi spelar och det är tråkigt när man måste ta ett sådant beslut, men så är det.

Vill du ha in en ersättare?

– Sådant pratar jag inte om, nu har vi det lag vi har och vi ska få ihop det här. När det gäller eventuella ersättare är det sådant jag och Perra (Svartvadet) pratar om internt. Men det är klart att det kan hända någonting, men då måste det vara rätt.

Hur ser du på DM-finalen mot Sollefteå?

Vi åker dit med det yngsta laget någonsin. Från vårt lag blir det fem forwards: Emil Pettersson, Gustav Possler, Ludvig Nilsson, Victor Olofsson och Axel Ottosson. Backarna är Emil Djuse, Dennis Persson, Jesper Lindgren, Albin Carlsson.

Det innebär att nordamerikanerna får vila och Jonatan Bjurö och Adam Reideborn delar på målvaktsjobbet.

– När vi tränar så här hårt, och vi tränar även innan Sollefteå-matchen, är det snudd på att inte vara hälsosamt. Därför måste vi spara på spelarna och det hade varit korkat av mig att åka med hela laget, säger Andreas Johansson.

Mer läsning