Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo-tränaren: "Underligt att vi inte får fler utvisningar med oss"

/
  • Modo-Luleå. Luleå vann även det tredje mötet mellan lagen
  • Emil Pettersson fick pris som bäste Modoit. Ett helt korrekt val, för övrigt.

Modo vann majoriteten av närkamperna och spelade med mycket bättre fart än Luleå i spelet 5-mot-5.
– Men de har några spetsspelare som går in och avgör på våra få misstag, konstaterar den luttrade Modo-coachen Andreas Johansson efter 2–3-förlusten.

Annons

TV med Andreas Johansson: "Bra prestationer, men för få poäng"

De två tidigare mellandagsmatcherna hade gett positiva indikationer om att formen är på väg uppåt för Modo Hockey.

Inte så underligt skulle man kanske raljera med tanke på lagets klena poängskörd. Med 24 poäng på 29 matcher har man haft ena benet i Kvalserien ett längre tag.

Nu är det dessutom 24 poäng på 30 matcher.

Men Modo-coachen Andreas Johansson var inte bedrövad efteråt.

– Jag lider verkligen med killarna i dag. I dag jobbar vi stenhårt i pressen och vinner de allra flesta närkamperna, men ändå får vi inga poäng med oss.

Däremot kände Johansson sig bedragen:

– Jag tycker faktiskt att det är underligt att vi som hemmalag bara får med oss en enda utvisning på en hel match. Jag såg en fyra-fem solklara tröjdragningar som borde renderat i nå´t, konstaterade han syrligt med riktning mot domarparet Tobias Björk från Boden och Linus Öhlund, Älvsbyn.

Luleå fick tre numerära överlägen.

– De gör 1–0 på sitt första och 2–2 en stund efter deras tredje när vi blev nedtryckta. I spelet 5-mot-5 tycker jag att vi var klart mycket bättre än dem. Det syns att vi faktiskt börjar orka spela den energihockey vi vill spela, tillägger Andreas Johansson.

Hur ser planerna för uppehållet ut?

– Eftersom vi sett att den senaste tidens träning har gjort oss mycket uthålligare och åkstarka kommer vi fortsätta gnugga på med samma typ av övningar. Fortsätter vi jobba på som vi gjorde i dag kommer poängen, det är jag helt säker på.

Modo Hockey kunde i alla fall glädja sig åt att 5678 personer löste entrébiljett.

De fick se hemmalagets bäste spelare Emil Pettersson slå smarta mackor i parti och minut i mellanakten – bland annat en smart droppass till Gustav Possler som gjorde 1–1 en bit in i andra perioden.

Glädjande var också att Per-Åge Skröder fick göra mål igen. Hans 2–1 var dock helt och hållet Maxim Lapierres förtjänst som tekade pucken klockrent snett bakåt rakt mot Skröders blad, men Luleå vände alltså och tog tredje raka mot Modo den här hösten (2–0, 6–2 och så 3–2 i gårkväll).

SHL: Här är tabell-läget

Mer läsning