Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo tar upp jakten - efter magiskt avgörande: "Känns helt fantastiskt"


Det krävdes förlängning för att få ett avgörande i den dramatiska streckmatchen mot Malmö.


Då klev unge Victor Olofsson fram och sköt hem segern till Modo med ett riktigt konstmål.


– Det känns helt fantastiskt, säger han till C More.

Annons

Det finns viktiga matcher och så finns det livsviktiga matcher. Matchen mot Malmö under lördagen kategoriserades som det sistnämnda där Modo efter segern mot Linköping hade chansen att minska avståndet till Skånelaget ovanför strecket till två poäng. 

Det märktes också på isen att matchen var av hög betydelse, inte minst för Modo som öppnade tämligen nervöst och avvaktande, men som därefter spelade upp sig och skapade en del farliga chanser i slutet av första perioden. Bästa chansen fick Bill Thomas som missade helt öppet mål. 

– Pucken snurrar lite och träffar hälen på min klubba. Jag skulle vilja ha tillbaka det läget, säger han till C More. 

Amerikanen skulle dock få chansen att revanschera sig i mittperioden. På ett magiskt pass av nyförvärvet Ilari Filppula bakom mål hittade han då nätmaskorna och gav Modo ledningen med 1-0. 

Hemmalaget fortsatte sedan att trumma på framåt och hade flertalet chanser att utöka ledningen. Något som fick Malmötränaren Björn Hellqvist att begära timeout. Ett lyckat beslut som gav effekt direkt då Malmö kvitterade endast fyra minuter senare genom Peter Mueller som såg till att ställningen återigen var lika inför slutperioden.

Spänningen låg därefter som ett moln över matchen i den tredje perioden där båda lagen var försiktigt i sitt spel men där chanserna fortsatte att radas upp från båda håll. Bra målvaktsspel och dålig skärpa i avsluten skulle däremot leda till ännu en mållös period och en dramatisk förlängning. 

Väl där var det Modo som fick sista ordet. Victor Olofsson som tidigare passade fram till ledningsmålet klev då fram längs kanten, svepte igenom två Malmöförsvarare och sprätte upp pucken i nättaket. Något som kan kategorias som ett av säsongens snyggaste mål och ledde till en stor och röd glädjehög på isen i Fjällräven Center.

– Jag tänkte inte så mycket utan fick en lucka, kom förbi och sköt upp pucken vid första stolpen. Det var kul, säger Olofsson till C More.

För första gången för säsongen vann Modo för andra matchen i rad och har nu bara tre poäng upp till Malmö.

– Det är jätteskönt såklart. Vi krigar på hela matchen och vinner en så pass viktig match så det känns helt fantastiskt, avslutar Olofsson.

Mer läsning