Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo storsegrade i ångestmatchen 

/

Det bjöds på målkalas och konstmål i Fjällräven center när Modo tog tre viktiga poäng i hemmamatchen med seriejumbon Karlskrona. Gästerna tog ledningen men därefter var det Modo som höll i taktpinne och slutligen vann med 5-2.
– Vi hade ett bra anfallsspel under större delen av matchen, det var vår styrka i kväll, säger Modos huvudtränare Andreas Johansson till C More efter matchen.

Annons

Modo fick med sig en poäng senast mot Linköping. Bara två dagar senare var det dags för en ny hemmamatch och denna gång i ett riktigt ångestladdad möte med seriejumbon Karlskrona. Modo fortsatte då på det återkommande temat att släppa in tidiga mål. 

Karlskrona kunde nämligen ta ledningen redan efter fem minuter sedan Carl Grundström slarvat med en passning i egen zon.

Buropen ekade i hallen men Modo tog sig i kragen och fick svar på tal. Bara två minuter senare gjorde Övikslaget två mål inom loppet av tio sekunder. Bobby Butler kvitterade först till 1-1 innan Gustav Possler bara sekunder senare, parkerad i slottet, smällde dit ledningsmålet och såg till att Modo var i ledning efter en spelad period.

Modo fortsatte på den inslagna vägen och i mittperioden och utökade sin ledning tre gånger om. Axel Ottosson var först ut när han fångade upp en misslyckad Karlskrona-passning och kyligt höll i pucken innan han lade in den bakom en helt överspelad Linus Fernström. Emil Pettersson kunde sedan stöta in sitt femte mål för säsongen och om grädde på moset stod Bill Thomas därefter för kvällens mål. Åkandes längs med kanten trollade han bort en försvarare och fixade sedan, via ett backhandavslut, 5-1 till Modo inför slutperioden.

– Jag vet inte om jag försöker på sånt väldigt ofta men jag såg att det var en forward som spelade back och då fick jag för mig att pröva. Lyckligtvis gick det vägen, säger trollkarlen Wilson till C More efter andra. 

Karlskrona fick in en reducering i tredje perioden men var aldrig nära än vändning. Modo spelade kontrollerat, riskfritt och kunde slutligen bärga hem en viktig trepoängare med 5-2 på tavlan inför 4232 åskådare. 

– Vi har ett bra anfallsspel under större delen av matchen och det är det som är vår styrka ikväll. Vi är däremot lite sämre runt eget mål så det får vi jobba vidare på, säger Modotränaren Andreas Johansson till C More efter matchen. 

Mer läsning