Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo ställs mot Vita Hästen i kval

Det blir Vita Hästen från Norrköping som blir Modos motståndare i SHL–kvalet.
Det blev klart efter att de besegrat Karlskoga i sista omgången av kvalserien.

Annons

Modo börjar kvalet på hemmais i Fjällräven Center på måndagklväll och första matchen i Norrköping spelas på torsdagkväll.

Matchserien avgörs i bäst av sju matcher och det är Modo som har fördelen av en eventuell sjunde och avgörande match.

Många var det säkert, både Modo–och Björklövenanhängare, som hade hoppats på ett avgörande mellan just de här lagen. Det hade rent ekonomiskt varit en guldgruva för båda klubbarna, bland annat genom det korta resavståndet mellan städerna.

Men Björklöven tappade chansen att få spela ett slutkval till SHL i de två sista omgångarna av kvalserien. Förra omgången föll de mot Vita Hästen och nu i sista omgången mot Rögle.

Det är väldigt svårt att spekulera om det är bra eller mindre bra för Modo med ett avgörande mot Vita Hästen. Känslan är att chanserna bör vara stora eftersom Vita Hästen överraskat på alla den här säsongen och det är lite av bonus för dem att de tagit sig så här långt och får spela en helt avgörande matchserie om en SHL–plats.

Samtidigt kan de fortsätta att slå ur underläge. För precis som i kvalserien är det inte många som tror att de nu kan lura Modo på en SHL–biljett inför nästa säsong.

Övriga matcher i kvalet till SHL är Västerås–Rögle och Leksand–Malmö.

Mer läsning