Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo-målvakten besviken efter "Maskens" flytt

/

Jonatan Bjurö valde Modo delvis för att Maciej Szwoch var klubbens målvaktstränare. Därför kom beskedet att "Masken" lämnar för Färjestad som en besvikelse.
– Besviken är jag, men jag känner mig inte lurad, skriver 24-åringen i ett sms till allehanda.se.

Annons

För ett par veckor sedan annonserade Modo att Jonatan Bjurö värvats för att tillsammans med Adam Reideborn bilda klubbens målvaktspar. Den tidigare Västerås-målvakten hade innan kontraktet skrevs på främst haft en dialog med Modos dåvarande målvaktstränare, Maciej Szwoch, och berättade förra veckan för allehanda.se att han såg fram emot att jobba med "Masken" i framtiden.

– "Masken" verkar vara en otroligt proffsig målvaktstränare och jag är verkligen överens med honom över hur en målvakt ska spela. Jag tror att han kommer att bidra till min utveckling i framtiden, sa Bjurö då.

Men ett samarbete med Maciej Szwoch blir det inte för Jonatan Bjurö. Tidigare i veckan lämnade Modos målvaktstränare de fyra senaste säsongerna för Färjestad. Ett besked som Jonatan Bjurö blev besviken över.

– Det känns såklart tråkigt för jag såg fram emot att jobba med "Masken". Besviken är jag, men jag känner mig inte lurad. Jag visste om att "Masken" hade ett utgående kontrakt och när han haft familj på så lång distans har jag full förståelse för att han tar detta beslut, skriver han i ett sms och fortsätter:

– Det är upp till mig hur jag ska utvecklas så allt handlar om hur jag agerar, inte vad någon annan gör. Sen självklart hjälper en målvaktstränare med att ge dig nycklar som du kan förvalta.

"Maskens" ersättare blev Magnus Helin, målvaktstränare i juniorleden som varit en del av föreningen i ett flertal år. Jonatan Bjurö tror att han tillsammans med Helin och Adam Reideborn kan bilda en stark trio kommande säsong.

– Det ska bli jättekul att jobba med Magnus i stället som jag hört mycket gott om. Jag hoppas att jag, Magnus och Adam kommer bli ett härligt team som utvecklar varandra och hjälper Modo till framgångar.

Mer läsning