Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo jobbar på att spräcka nollan

/

15 matcher, 48 försök, 0 mål.
Modos usla power play-statistik blir bara värre och värre.
– Det kanske är dags att ge fan i att nöta power play, säger Modotränaren Per-Erik Johnsson.

Annons

Modos power play-statistik är som sagt nattsvart och utan ett fungerande spel i numerärt överläge blir man heller inget vinnande lag. Man blir ett lag som sladdar i botten av tabellen.

– Vi har ett fantastiskt bra första power play mot Växjö och vi har någon puck i plåten då. Det vi behöver är mål, självförtroende och får vi det, då kommer det att lossna.

– Vi har hyggligt rätt spelare för att ha ett fungerande power play, men det krånglar för oss, säger Johnsson.

Och varför krånglar det?

– Vi blir inte rädda, vi blir så jävla noggranna när vi ska dra dit pucken. Vi gör inte det enkla, som att lägga pucken på mål och ta det därifrån, säger "Perra".

– Vi försöker fokusera på annat också och när det gäller power play pratar killarna ofta ihop sig. Som sagt, det är små marginaler och vi hoppas att det ska lossna.

Det måste det göra mot Leksand, annars går definitivt tåget då det gäller drömmen om en play in-plats.

– Vi använder inte ordet måste då det gäller våra matcher just nu. Killarna är ändå så medvetna om att det är så mycket som står på spel och ja, ordet måste finns nog ändå i deras medvetanden.

Det är också en oerhört viktig match för Leksand, som är ännu formsvagare än Modo. Leksand har fem raka förluster och man håller på att tappa kontakten med Brynäs. Ett Leksand som stärkt upp i tränarstaben med Sjur Robert Nilsen, den norske tränaren som fanns på Modos lista över tilltänkta tränarnamn kommande säsong.

Men när det alltså, oavsett vad Perra Johnsson säger, en måste-match för båda lagen och Johnsson har återigen möblerat om i kedjorna för att hitta rätt kemi.

– Ja, det är ett nytt test igen. Vi tror att tjecken (Smolenak) och slovaken (Hossa) går bra ihop med Påhlsson och Nättinen och Haataja har kemi. Vi måste få igång det här nu, säger Perra Johnsson.

Mer läsning