Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo jagar spetsspelare

/
  • Byron Ritchie, stjärncenter och Modobekanting, ryktas vara klar för Ö-viksklubben.

Supportrar och sponsorer undrar varför inte några nyförvärv presenteras, men Modos general manager sitter lugnt i båten.
– Vi har spelare klara, säger Per Svartvadet,
Är gamle bekantingen Byron Ritchie en av dessa?

Annons

Det har suckats och stönats i Modos supporterled den här våren. Fansen suktar efter nyförvärv, men de enda de kunnat räkna in så här långt är Jonatan Bjurö och Ludvig Nilsson, samtidigt som många spelare lämnat.

Men Per Svartvadet, som borde vara hockey-Ångermanlands mest stressade människa är lugn. Åtminstone utåt.

– Vi har inget planerat släpp de närmaste dagarna, men i den här branschen kan det gå fort, säger Svartvadet och tillägger:

– Vi har spelare klara och vi håller på att slutförhandla med några.

Varför går du då inte ut med vilka som har skrivit på för er?

– Det finns anledningar, men jag vill inte gå in på det nu. Allt är klart, men det finns olika anledningar till att vi avvaktar, bland annat enligt spelarnas önskemål. Saker och ting ska avslutas.

Hur många spelare rör det sig om? Är Noah Welch och Byron Ritchie två av dessa?

– Två är klara, två ligger vi i slutförhandling med. Men jag kommer inte att kommentera några enskilda namn förrän vi går ut med de offentligt.

Noah Welch valdes till SM-slutspelets mest värdefulle spelare och har ryktats vara klar för Modo sedan i slutet på mars, uppgifter som kommer från källor med väldigt god insyn i Växjö Lakers.

Byron Ritchie är en annan spetsspelare som placeras i Modo. Ritchie spelade 53 matcher med Modo och svarade för 44 poäng säsongen 2010/11 och har de fyra senaste säsongerna spelat i schweiziska topplaget Bern där han även var lagkapten.

Har dessa spelare några klausuler som gör att ni inte kan gå ut med namnen?

– Nja, alla spelare kan gå till NHL innan 15 juni och det är inget vi kan påverka, säger Svartvadet.

Svartvadet kan heller inte rapportera något nytt då det gäller några av spelarna som tillhörde laget den gångna säsongen, spelare som Per-Åge Skröder och Niklas Nordgren.

– Vi pratar med varandra, men de har inte fått några bud än. Men jag ser gärna att båda fortsätter i Modo. När väl buden är lagda kan det gå undan.

Hur blir det med kontraktsbundne Radek Smolenak?

– Nu ska han få spela klart VM, sedan får vi se. Men vi har en bra dialog, säger Per Svartvadet.

Mer läsning