Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Modo, högst upp på Cumiskeys lista"

/
  • Det har blivit sju matcher för Kyle Cumiskey i Chicago Blackhawks den här säsongen.
  • Kyle Cumiskey gillade sin tid i Modo och Örnsköldsvik. Blir det inte NHL kommande säsong, är Modo ett hett alternativ.

Kyle Cumiskey har gjort 60 poäng under sina två säsonger i Modo. Nu kan det bli aktuellt med en återkomst.
– Han tyckte verkligen om sin tid i Modo, säger Cumiskeys agent Ross Gurney.

Annons

Säsongen 2012/2013 tog backen Kyle Cumiskey SHL med häpnad. Med sin fina skridskoåkning blev han ett giftigt vapen i Modo Hockeys offensiv. Det blev sju mål och 25 assist under Cumiskeys första säsong i klubben. Med den noteringen blev Cumiskey trea i Modos totala poängliga.

Säsongen därpå producerade Cumiskey 28 poäng, och var poängbäst i Modos trupp. Kyle Cumiskey har jobbat hårt för att slå sig in i NHL, men inte lyckats. Den här säsongen har det bara blivit sju matcher i NHL-laget Chicago Blackhawks för Cumiskey. På NHL-matcherna har det inte blivit några poäng. I farmarlaget Rockford IceHogs har Cumiskey på 51 matcher producerat 17 poäng.

Kyle Cumiskeys agent Ross Gurney berättar om Cumiskeys stora önskan, att få en NHL-plats.

– En NHL-karriär är Kyles önskade framtid, och det han jobbar för dagligen, säger Ross Gurney.

Om det inte blir NHL, vilket mycket tyder på då Cumiskey inte lyckats slå sig in under de senaste åren, så är Modo ett av de hetaste alternativen.

– Modo skulle säkerligen vara högst upp på hans lista om han inte lyckas slå sig in i NHL. Kyle tyckte verkligen om sin tid i Modo Hockey, säger Ross Gurney.

Allehanda.se söker Per Svartvadet för en kommentar.

Mer läsning