Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo föll mot Malmö – trots succédebut av Bjurö

/

Jonatan Bjurö gjorde en stark debut i Modotröjan och släppte bara ett mål förbi sig. Men det räckte ändå inte till en seger mot Malmö. – Han visade oss verkligen att han kan spela, säger Larry Huras till C More efter matchen.

Annons

Matchen fick en svängig inledning men Malmö var laget som skapade mest tryck till en början och prövade debutanten Jonatan Bjurö direkt. Modo fick därefter chansen i numerärt överläge men hade svårt att skapa lägen, men lyfte sitt spel efteråt. Första perioden blev däremot ändå mållös.

– Vårt boxplay tycker jag är utmärkt men vårt powerplay, ja, det är något vi jobbar på, säger Huras.

Relaterat: Livebloggen i repris

Spelet var fortsatt tätt och jämt i mittperioden. Modo öppnade starkt och skapade många lägen i inledningen, men när forwarden Ludvig Nilsson drog på sig två utvisningar på rad tog Malmö över taktpinnen. Något Huras inte var särskilt nöjd – Du måste ta ett ansvar över vart du har din klubba och efter andra utvisningen fick jag säga åt honom att lugna ner sig.

Relaterat: Så ska Modo ta sig ur krisen – ny nordamerikan på väg in

Modo lyckades förvisso klara av spelet i boxplay men med fem minuter kvar av perioden ringde det för första gången i matchen bakom Bjurö. Med ett rappt skott satte forwarden Frederik Storm 1-0 till hemmalaget, vilket också blev resultatet efter två spelade perioder.

Det dröjde sedan fram till slutminuterna innan Modo på allvar började skapa ett tryck för en kvittering. Med sex man på isen var framför allt Bill Thomas nära att trycka dit 1-1 men stoppades av Jonas Gunnarsson som stod för en fenomenal räddning. Och närmare än så kom inte Modo. Det blev Malmö som vann med 1-0 på tavlan.

– Det var en jäkla match, med hög fart där både lagen tampades hårt. Det var små detaljer som gjorde skillnaden i kväll. Vi hade våra chanser för att kvittera men vi fick inte riktigt till det, säger Huras.

Relaterat: Hägglund: Visst såg ni att det spelades en match mitt i all avstängningskaos?

Jonatan Bjurö stod trots förlusten för en mycket stabil match mellan stolparna i sin debut och fick även han beröm av sin huvudtränare.– Han visade oss verkligen att han kan spela. Det visade han redan under försäsongen och han skulle ha startat i mål tidigare om han inte hade tvingats till operation. Vi har två unga målvakter som konkurrerar bra och jag är säker på att vi kommer få se Jonatan i målet igen inom en snar framtid, avslutar Huras.

Mer läsning