Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo föll i Luleå trots Bjurös storspel

/
  • Jonatan Bjurö spelade stort i Modos mål, ändå blev det förlust mot Luleå.
  • Victor Olofsson i kamp om pucken med Karl Fabricius.

Jonatan Bjurö fortsätter att övertyga i Modo-kassen. Ändå blev det noll poäng i Luleå för Modo Hockey.
– Vi måste göra ett bättre jobb framför kassarna, säger Oscar Hedman.

Annons

Modo Hockey kom till match efter att ha varit spellediga i närmare en vecka och mötte Luleå som matchat mot Frölunda i CHL under veckan. Att tvingas vila sig i form visade sig bara vara ett vinnande koncept i inledningen av matchen.

– Modo tog tag i taktpinnen från start och var det bättre laget, men från mitten av den första perioden tycker jag att det är vi som har kommandot, säger Karl Fabricius som gjorde ett av Luleås mål i segern mot Modo.

Båda Luleå och Modo hade svårt med passningsspelet i både den andra och den tredje perioden. Likaså hade lagen inledningsvis svårt att göra mål. Oscar Hedman sammanfattar det hela så här till C More.

– Båda lagen tappar puck på helt fel ställen, så det blir svårare att hitta rätt i positionerna på isen då. Det är inget spel i min smak. Tyvärr så går vi ner oss i matchen och blir lite överkonstruktiva, säger Hedman som också passar på att berömma målvakten Jonatan Bjurö som spelat strålande mellan stolparna de senaste matcherna.

Och så även mot Luleå, det blev totalt 36 räddningar för Bjurö som bara släppte ett mål förbi sig. Oscar Hedman hyllar Jonatan Bjurös storspel i målet.

– Han har varit väldigt duktig, och räddat oss vid flera tillfällen. Det gör han nu också, säger Hedman.

Efter två mållösa perioden var det Luleå som till slut kunde hitta målet i den tredje akten. Jacob Lagace fick pucken fint av Johan Forsberg i en snabb spelvändning där Modo inte hann ställa om. Karl Fabricius kunde fastställa slutresultatet till 2-0 för Luleå i öppen kasse när Modo jagade kvitteringen med några minuter kvar av matchen.

– Vi börjar matchen bra men vi måste göra ett bättre jobb framför kassarna. Luleå är starka framför eget mål, det vet vi och det är så här hockeyn går ut. Vi går bort oss på 1-0-målet men vi krigar in i det sista, och i morgon (läs lördag) tar vi det revansch på hemmais, säger Andreas Johansson till C More.

Oscar Hedman har taktiken färdig för att få hål på Luleå-målvakten Joel Lassinantti.

– Vi måste skjuta mer, då vi vet att deras målvakt är ganska liten. Det gäller att skjuta höga puckar på honom, säger Hedman.

Mer läsning