Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo föll i förlängning – inför rekordtomma läktare

/

Inför ett rekordtomt Fjällräven center lyckades Modo bryta hemmaspöket och ta poäng mot Linköping. Efter en hjälteinsats av Noah Welch tog Ö-vikslaget matchen till förlängning. Väl där föll man däremot med 3-4. 

Annons

Det blev en tung förlust senast och med fyra raka hemmaförluster var oddsen inte på Modos sida inför matchen mot Linköping i ett ekande tomt Fjällräven Center. Inför endast 3763 åskådare fick Övikslaget också, likt många gånger tidigare, en mardrömsstart på matchen. Redan efter 1.23 ringde det för gästerna. 

Hela Örnsköldsvik suckade i kör och förväntade sig att ännu en gång få se stadens stolthet rasa ihop som ett korthus. Men så blev inte fallet. Dryga fyra minuter senare klev lagets nye kapten Noah Welch fram och svepte in kvitteringen. Ett mål han själv kallade för en blåbärsmuffin.

– Det var skönt att få dit den och se till att kvittera åt laget. En riktig rocket, säger han med ett skratt till C More i periodpausen.

Linköping öppnade därefter starkt i mittperioden och fick ett kanonläge att återta ledningen i numerärt överläge. För en stund såg det också först ut att bli fallet när hela Linköping firade på isen. Men efter att ha sett reprisbilderna vinkade domaren bort målet.

Modo lyckades slutligen döda utvisningen och fick sedan själva en ny möjlighet att spela powerplay - som man denna gång utnyttjade. På ett direktskott tog Övikslaget ledningen för första gången i matchen genom ingen mindre än Noah Welch. Glädjen blev däremot inte långvarig. Med mindre än en minut kvar på klockan lyckades Henrik Törnqvist kvittera för gästerna och se till att ställningen var fortsatt jämn inför tredje perioden. 

Det var trötta ben i Modolägret i slutakten. Linköping dominerade fullständigt och tog välförtjänt ledningen genom Gustav Forsling efter drygt tre minuter, men tack vare storspel av Reideborn lyckades Modo hitta en väg tillbaka och kvittera på nytt. Bill Thomas tillskrevs målet och givetvis var Welch inblandad med en assist. Matchen gick till förlängning men där satte slutligen Linköping spiken i kistan och vann med 4-3. 

– Nöjd är jag absolut inte, det är man bara när man vinner, men vi jobbar tillbaka och tar poäng vilket är bra. Det finns ändå en styrka och en tro på det vi gör, säger Modo-tränaren Andreas Johansson till C More efter matchen. 

Mer läsning