Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchreferatet

/

Stämningen i Fjällräven Center var på topp inför den första perioden mot Frölunda. Efter densamma var läget desto mer bekymmersamt.
– Vi förlorar kampen om pucken framför vårt eget mål alldeles för enkelt. De var underligt nog hetare än oss, kommenterade Per-Erik Johnsson pausunderläget 0–3 som till slut växte till 1–6.

Annons

Det tog inte ens två minuter för Frölunda att inleda nedmonteringen av den magiska stämning som så smakfullt byggdes upp genom Peter Forsberg-ceremonin.

Ryan Lasch fick omarkerad raka in målvaktsreturen på 17-årige Frölundabacken Jacob Larssons skott efter en tekning i Modozonen.

En tekning som faktiskt Simon Önerud vann snett bakåt, men där fanns inte Gustav Possler på plats.

– Vi förlorar kampen framför vårt eget mål alldeles för enkelt. Sedan händer samma sak två gånger till under matchen. Så där enkelt kan vi inte ge motståndarna mål, de borde behöva spela ut oss, suckade Modo-tränaren Per-Erik Johnsson i CMore´s intervju efter matchen.

Mellan de tafatta försvarsinsatserna vid 0–1 och 0–3 kom även ett rasande snyggt ishockeymål av Frölunda.

Matchens bästa kedja med Max Görtz, Mattis Olimb och Andreas Johnsson bjöd på rena rama ”klapp-klapp”-hockeyn där den sistnämnde blev ensam på bortre stolpen.

I andra perioden fick Modo in en nödvändig reducering i efterdyningarna av ett powerplay-spel.

Kyle Flanagan passade pucken över centrallinjen till nedfallande Jonas Ahnelöv som gav Niklas Nordgren öppet mål för ett 1–3-mål två sekunder efter det gästerna blivit fulltaliga.

Det målet – och det faktum att man klarade av ett efterföljande boxplay – gav Modo den positiva energi som ett nästan fullsatt Fjällräven Center (7350 åskådare) så väl behövde.

Per-Åge Skröder kom in och satte in några bra tacklingar i sitt första byte i comebacken och plötsligt kändes ett 2–3-mål inom räckhåll.

Travis Roche lyckades få igenom ett bra skott efter åtta och en halv minut, men det blev en klockren stolträff i stället för en önskvärd reducering.

Knappt två minuter senare var det i stället Frölunda som ”släckte lyset” och mer eller mindre blåste av festen till Peter Forsbergs ära.

Oscar Hedman höll inte koll på Artturi Lekhonen som kunde styra in Mikael Wikstrands dragskott från blå bakom Modo-målvakten Adam Reideborn.

I det läget vinkades Reideborn av isen till förmån för Linus Ullmark. Ullmark höll tätt resten av perioden, men tidigt i sista perioden kom två snabba mål av gästerna som definitivt dödade allt hopp om hemmapoäng.

Efter Ryan Laschs 1–5 och Andreas Johnssons 1–6 dog även det teoretiska hoppet om att slippa kvala sig kvar mot allsvenskt motstånd med start i mitten av mars.

Per-Erik Johnsson erkände efter matchen att Modo redan börjat förbereda sig för kvalet.

– Scoutingen kan mycket väl redan inletts. Men vi skall först och främst använda de tre avslutande matcherna på bästa sätt. Därefter har vi tio dagar på oss att samla ihop skallarna – och de dagarna tror jag faktiskt vi enbart mår bra av att få tillsammans, summerar Modo-tränaren.

Mer läsning