Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden inför kvällens match

Nedsläpp
SHL, omgång 47
Modo–Leksand

Annons

Modos lag

(Preliminärt)

Målvakter: Linus Ullmark, Adam Reideborn.

Backpar: Travis Roche-Joonas Lehtivuori/Nichlas Torp-Jonas Ahnelöv/Oscar Hedman-Emil Djuse.

Kedjor: Adrian Kempe-Joonas Nättinen-Juha-Pekka Haataja/Radek Smolenak-Samuel Påhlsson-Marcel Hossa/Niklas Nordgren-Kyle Flanagan-Janos Hari/Per-Åge Skröder-Simon Önerud-Gustav Possler.

Extraspelare: Dennis Persson, Peter Öberg.

Tränarsnack

Jan-Axel Alavaara:

– För vår del handlar det om att bryta ner allt till att det är en hockeymatch vi vill vinna. Alla spelare ska bidra med det som de är bäst på och göra det med både desperation och passion.

– I två perioder höll vi jämna steg men sen fick Skellefteå två snabba mål i inledningen av den tredje perioden och då tappar vi helt och hållet linjerna.

– Vi måste även prestera ett bättre anfallsspel för ser vi på hur målen blir till i SHL så är det genom skott och folk framför kassen. Målet mot Skellefteå kommer till på precis ett sådant sätt och vi måste skapa fler sådana lägen under de kommande matcherna.

– Självklart vill vi vinna varje match och det hade varit önskvärt med tre poäng även senast, men vi tar det här som en läropeng då det under stunder av den tredje perioden såg ut som för två månader sedan. Det vi då kan visa på i efterhand är att om vi håller oss till linjerna och om varje spelare fullgör sin roll till ett hundra procent kan vi vinna över samtliga lag i ligan. Om vi istället inte håller oss till det vi kommit överens om ser det ut som i den tredje perioden senast och då har vi ingen chans i matchen.

– Vi står i ett vägskäl, det är inget snack om det. Ska vi åka med eller stå kvarFör vår del handlar det om att bryta ner allt till att det är en hockeymatch vi vill vinna och på individnivå gäller det att alla gör det som ska göras. Alla spelare ska bidra med det som de är bäst på och göra det med både desperation och passion.

Skadeläget

Simon Önerud missade matchen i lördags på grund av sjukdom men var under tisdagen tillbaka i full träning och kommer att spela mot Leksand. Travis Roche är under utredning i Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd.

Kvällens matcher

Brynäs–Linköping, Modo–Leksand, Örebro–Luleå.

Mer läsning