Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden inför kvällens match

Nedsläpp
SHL, omgång 45
Djurgården-Modo

Annons

Preliminärt lag:

Målvakter: Linus Ullmark, Adam Reideborn.

Backpar: Jonas Ahnelöv-Nichlas Torp/Oscar Hedman-Joonas Lehtivuori/Emil Djuse-Travis Roche.

Extraback: Dennis Persson.

Kedjor: Marcel Hossa-Joonas Nättinen-Juha-Pekka Haatja/Radek Smolenak-Simon Önerud-Niklas Nordgren/Per-Åge Skröder-Samuel Påhlsson-Adrian Kempe/Peter Öberg-Kyle Flanagan (Janos Hari)-Gustav Possler.

Tränarsnack

Henrik Gradin:

– Vi har tränat bra ett par dagar efter den sista matchen innan vi har haft tre dagar ledig för återhämtning. Vi hade återsamling här under söndag eftermiddag där vi tränade ett pass innan dagens träning.

– Hossa har sett bra ut under träningarna och det märks att han är en spelare som producerar poäng då han hela tiden ser till att hamna i rätt position ute på banan. Samtidigt är det naturligtvis saker som är helt nya för honom här med omgivningen och spelsystem, men det blir roligt att se honom i matchen mot Djurgården.

– Vi har haft det tufft mot Djurgården den här säsongen då vi fört spelet men sedan tappat i slutminuterna. Det är på sin plats att vi ska ta en trepoängare imorgon och jag tycker att om gör det vi tränat på, och som vi stundtals visat att vi kan göra, så ska vi ha goda chanser att åka hem med tre poäng.

– Vi tycker att vi gjorde massor av bra saker innan vi äntligen fick trepoängaren senast, men det har varit smådetaljer som saknats. Nu fick vi betalt för saker som vi har pratat om och som vi har tjatat om då det blev några enklare mål framåt samtidigt som defensiven har sett bra ut de senaste tio matcherna.

– Visst har vi kunnat visa på situationer och spelmoment vi gjorde bra från matchen mot Linköping men viktigast av allt som vi tar med oss är känslan av att vinna. Det är viktigare än sättet vi vann på. Alla älskar känslan av att vinna och det är den känslan vi ska ha med oss nu till matchen mot Djurgården.

Läget i laget

Travis Roche är klar för spel efter skadebesvär och nyförvärvet Marcel Hossa gör sin debut för MODO Hockey som har samtliga spelare tillgängliga för spel. Victor Olofsson och Albin Carlson är fortsatt utlånade till Timrå IK. Laget reser till Stockholm under måndagen.

Skadeläget

Skadefritt. Albin Carlsson, Albin Runesson och Victor Olofsson utlånade till Timrå.

Kvällens omgång

Djurgården-Modo, Växjö-Örebro, HV 71-Frölunda, Skellefteå-Brynäs, Leksand-Färjestad, Linköping-Luleå.

Mer läsning