Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden inför kvällens match

För Modos del innebär omgång 36 en viktig bortamatch mot tabellsexan Växjö Lakers som varit formstarka i de senaste omgångarna.

Annons

– Utmaningen är större än det vi ser på isen, säger assisterande tränare Henrik Gradin:

– Vi sätts verkligen på prov i det mentala, det är där vi måste jobba hårdast nu.

Modo ligger fortfarande sist med 37 poäng och fem poäng upp till nästjumbon Leksand.

– Bortsett från den senaste hemmamatchen mot Växjö har vi inte varit nära att slå dem denna säsong. Vi fick lite gratis därnere sist men var utspelade i två perioder.

I de tre matcher som lagen hittills drabbats samman har Växjö gått vinnande ur samtliga tre.

– Men oavsett tidigare matcher, måste vi göra vårt. Grunderna måste sitta och det spelar det ingen roll om laget heter Skellefteå, Växjö eller Leksand. Vi måste fixa detta och det gäller att jobba steg för steg, varje dag. Samtidigt måste grabbarna må bra och det är vårt jobb som ledare att se till att de gör det.

– Givetvis är läget tufft. Givetvis är det själva hockeyn vi är här för men just nu är den största utmaningen den mentala biten. Vi jobbar hårt med alla individer och lyfter fram ljusglimtar och morötter. När spelarnas självförtroenden är lika stukade som nu, är det extra viktigt att lyfta fram det som är positivt. Det hjälper inte att trycka ner dem ännu mer.

– Steg för steg kommer vi spela bra i 30 minuter, 40 minuter och till slut vinna matcher. Men vi måste börja i rätt ände – med grunderna – och hjälpa killarna tillbaka till självförtroende igen. Det jobbar vi stenhårt med.

JVM-spelarna William Nylander, Adrian Kempe och Victor Olofsson är med på matchvärmningen i Fjällräven Center innan avfärd.

MATCHTRUPPEN (Preliminär):

Målvakter: Linus Ullmark. Adam Reideborn.

Backar: Joonas Lehtivuori, Jonas Ahnelöv, Albin Runesson, Nichlas Torp, Oscar Hedman, Emil Djuse, Travis Roche.

Forwards: Per-Åge Skröder, Simon Önerud, Niklas Nordgren, Victor Öhman, Kyle Flanagan, Joonas Nättinen, Kristian Jakobsson, Samuel Påhlsson, Peter Öberg, Gustav Possler, Axel Ottosson, Carl Grundström, Janos Hari, Radek Smolenak, Victor Olofsson, William Nylander, Adrian Kempe.

POÄNGLIGAN

1) Per-Åge Skröder 13+10=23

2) William Nylander 8+11=19

3) Janos Hari 5+12=17

4) Victor Olofsson 9+7=16

5) Gustav Possler 9+7=16

NÄSTA OMGÅNG

Lördag 10 januari: Luleå–Modo, Färjestad–Leksand, Linköping–Skellefteå, Örebro–Brynäs, Växjö–Djurgården, Frölunda–HV 71.

Mer läsning