Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästarbacken till Modo

Mästarbacken Erik Andersson är enligt uppgift klar för spel i Modo Hockey nästa säsong.
33-åringen med klubbadress Skellefteå AIK är upptagen av SM-finalspel och därför har Modo inte kunnat presentera sitt meriterade backförvärv.

Annons

Modo Hockeys GM Per Svartvadet varken kan eller vill säga så mycket i nuläget och det beror förstås på att Erik Andersson ännu inte spelat av säsongen.

– Modo är intresserad av bra backar, så när något är klart då kommer vi att gå ut med det, konstaterar Per Svartvadet kort och gott.

Skellefteå har tidigare deklarerat att de inte förlänger med Erik Andersson och nu finns han i stället på Modo Hockey radar.

– Ingenting är klart och med respekt för alla inblandade avvaktar vi till SM–finalserien är färdigspelad. Därefter ska vi gå igenom alternativen. Det finns ett antal klubbar intresserade och han kommer inte att bli arbetslös, säger Pontus Norén, agent för Erik Andersson.

33 år gammal skulle Erik Andersson med sin rutin bli ett mycket fint tillskott i Modos backbesättning. Särskilt nu när några av klubbens mer erfarna backar har lämnat eller är på väg att lämna.

Läs också: Senaste nytt i Modo

Erik Andersson har Björklöven som moderklubb och där spelade han senast säsongen 2006/2007 när klubben var i allsvenskan. Därefter styrde han flyttlasset norrut till rivalen Skellefteå och debuterade i hockeyns finrum, SHL, med att göra inte mindre än 50 matcher för Skellefteå redan första säsongen.

Det blev ett år till i Skellefteå AIK innan han värvades av Linköping som han representerade i tre säsonger och totalt blev det 142 matcher innan LHC säsongen 2012/2013 lånade ut honom till Skellefteå. En säsong som han krönte genom att bli svensk mästare.

Skellefteå försvarade titeln förra säsongen och nu har Erik Andersson chansen att vinna SM-guld med Skellefteå för tredje året i följd.

Men SM-finalserien mot Växjö blir de sista matcherna i Skellefteåtröjan för Erik Andersson den här gången i alla fall. han placerades bara för några dagar sedan i Malmö Redhawks där yngre brodern Nils spelar, men enligt våra uppgifter fortsätter han alltså sin hockeyresa i Örnsköldsvik och Modo Hockey.

– Både Modo och Malmö vill väl ha in backar, säger Pontus Norén.

För finske Joonas Nättinen blev det bara en säsong i Modo Hockey. Under tisdagen blev det klart att den storvuxne forwarden återvänder hem till Finland och moderklubben JYP som spelar i högsta ligan.

Läs också: Läget hos de 14 SHL-lagen

Mer läsning