Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsbesked för Ritola och Leksand

Säsongen är över för Leksands stjärnforward. "Vi har gjort allt vi kan".

Annons

Det var i slutet av den andra perioden under den tredje direktkvalsmatchen mot Malmö som Mattias Ritola skadades. Ritola gick in först med pucken i sarghörnet, vände upp och tog i samma sekvens emot en tackling. Det var då Leksandsforwardens vänstra ben kom i kläm och vreds så allvarligt att Ritola föll i isen och skrek ut sina smärtor.

Mattias Ritola kunde inte stödja på benet utan Linus Hultström och Jonas Frögren ledde honom till utgången innan han hjälptes från isen av lagläkaren Annelie Birkeholm.

På tisdagen fick DT.se och Hockeypuls uppgifter om att Mattias Ritola är allvarligt skadad. Det rör sig om en korsbandsskada, vilket i vanliga fall brukar betyda en rehabilitering på flera månader efter operation.

Leksands IF bekräftade senare på tisdagen att det är färdigspelat för Mattias Ritola den här säsongen.

– För Mattias hälsa och framtid är det nu rehab som gäller, och det är en tuff tid som väntar för att komma tillbaka så hel och stark som möjligt till kommande säsong, säger lagläkaren Annelie Birkeholm till den officiella hemsidan.

Birkeholm berättar också att Leksand har gjort allt de kan för att få klarhet i skadans omfattning.

– Tyvärr är den så allvarlig att den inte möjliggör mer spel för Mattias den här säsongen, meddelar lagläkaren Annelie Birkeholm.

Så här säger Mattias Ritola själv om skadan.

– Jättetråkigt att säsongen tog slut för mig redan i lördags. Det är den här typen av matcher som man ser fram emot, och jag ville så gärna vara med och hjälpa laget och klubben under de här sista matcherna. Tyvärr så går det inte nu, utan nu gäller det att bryta ihop och rehabträna tillsammans med det medicinska teamet. Vi påbörjade ett tufft program för mig redan i går och målet är självklart att komma tillbaka så stark som möjligt inför kommande säsong.

Mer läsning