Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö vann över utbuat Växjö – mål av Forsberg

/
  • Malmös Christoffer Forsberg bryter sig fram förbi Linköpings Niklas Persson, i en match tidigare under säsongen.

Oscar Alsenfelt gjorde sin första match på över tre månader.
Uppgiften? Hans gamla klubb på bortais.
– Bra tänkt av tränarna, sade Malmös målvakt efter 5–1-segern mot Växjö, där en av målskyttarna var Christoffer Forsberg, tidigare Östersunds IK.

Annons

Malmö spelade under torsdagen sin fjärde raka bortamatch i SHL. Först blev det en poäng mot Frölunda. Sedan två mot Örebro, följt av noll mot Brynäs – och så tre mot Växjö.

Skåningarnas mål vaktades av Oscar Alsenfelt, som varit höftskadad och nu stod för första gången sedan 8 oktober.

– Det var lite överansträngning i grund och botten, men känns nästan helt bra nu. Jag är oerhört nöjd med tanke på förutsättningarna och fullföljer matchen hela vägen. Men jag fick så oerhört mycket hjälp och backarna var fantastiska, kommenterade han.

Segern var dessutom lite speciell för honom. För den kom mot klubben som han var med och förde upp till högsta ligan 2011.

– Jag fick reda på att jag skulle stå för två dagar sen. Det kom lite oväntat. De tyckte att "Gunnar" (Jonas Gunnarsson) behövde vila och att jag har sett bra ut på träningarna. Och kanske var det bäst att bara slänga in mig. Det känns nästan som hemma här och jag trivs här, så det var en bra och passande uppgift.

alsenfelt var trygg i kassen i sin comeback och släppte bara Ilkka Heikkinens backavslut till 1–2, under en avvaktande utvisning i den första perioden, förbi sig.

– Vi får se hur höften svarar på det här. Det har varit frustrerande att stå vid sidan om när man är hitvärvad för att lira.

Malmös tränare Björn Hellkvist var nöjd efteråt.

– Jätteroligt att se. Riktigt skönt att ha honom tillbaka och han gör det med beröm godkänt.

Om matchen i övrigt sade han:

– Vi har en tuff period med mycket skador, men killarna har hittat ett sätt att gå ihop och vi jobbar som ett lag.

Växjö åkte därmed på sin andra hemmaförlust i rad och har dessutom släppt in minst tre mål i åtta av de nio senaste matcherna. Laget blev utbuat flera gånger under matchen.

Nya tabellelvan Malmö var effektivare. Björn Svensson gjorde de två första målen för bortalaget. De andra målskyttarna var Östersundsfostrade Christoffer Forsberg, Peter Mueller och Andreas Thuresson. (TT/Sporten)

Mer läsning