Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö tillbaka i högsta serien

/

Efter åtta års "ökenvandring" i allsvenskan är Malmö tillbaka i högsta hockeyligan SHL.
Det blev klart sedan laget i en dramatisk tillställning besegrade Leksand med 4–2 i den avgörande kvalmatchen.

Annons

Det är säkert flera Malmös-fans som minns att det var just i Leksand som Malmö åkte ur elitserien för åtta år sedan. Därför blev det en historisk revanschmatch för Skånelaget.

Ett lock av ångest hade lagt sig över Leksand inför den avgörande kvalmatchen och i korridorerna kunde man se flera bleka Leksandslegendarer.

Trots pressen var det Leksand som började bäst. Laget lyftes fram av en galen hemmapublik och backen Jonas Frögren gjorde 1–0 på ett jätteskott efter 12.59 i första perioden.

Målet följdes av några mycket dramatiska minuter som vände matchen.

När klockan visade 16.48 missade Leksands Mattias Guter en straff och en minut senare blev Frögren utvisad. Malmö spelade ett bländade powerplay vilket ledde till kvitteringen genom Nils Andersson. Då hade Malmö minuten dessförinnan fått ett mål bortdömt när Andersson träffade rätt men Mathias Tjärnqvist stod i målgården.

I andra perioden tog Malmö helt över spelet och gick snabbt fram till en 3–1-ledning genom Jens Tönjum och Björn Svensson.

Leksand hade tappat tempot, samtidigt som försvarsspelet rasade. Hemmalaget räddades kvar i matchen genom ett felpass av Malmös Jens Olsson, i egen zon, rakt på Tomi Sallinen som reducerade till 2–3.

I den tredje perioden gick Leksand förtvivlat för kvittering och pressade rejält i Malmös zon. Men Malmö försvarade sig bra, vilket gjorde att Leksand inte skapade många chanser.

Därför slutade denna skärtorsdag med fest i Malmö. Samtidigt går föreningen Leksands IF mot en mycket dyster framtid i allsvenskan – både sportsligt och ekonomiskt.

Mer läsning