Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lusth: "All press på Leksand"

/
  • Malmötränaren Mats Lusth lägger över pressen på Leksand inför den sjunde och avgörande matchen i direktkvalet till SHL på skärtorsdagen.

Malmötränaren Mats Lusth känner ingen press inför kvalrysaren mot Leksand.

Annons

Flera gånger den här säsongen har Malmö Redhawks rasat ihop när betydelsefulla matcher stått på schemat. Nu väntar årets match mot Leksand i Tegera Arena, och det är vinna eller försvinna för båda lagen. Inför matchen väljer Malmös tränare Mats Lusth att lägga över pressen på Leksand.

– Jag tycker inte att vi har känt av någon anspänning. Leksand har hemmaplan och måste avgöra. Vi har allt att vinna och de har allt att förlora, säger Mats Lusth, till Kvällsposten.

Hemmaplansfördelen kan bli viktig, och allt pekar just nu på att det blir en utsåld arena när Malmö kommer på besök. Med sig får Malmö också massor av fans.

– Totalt har vi sålt 200 biljetter hittills, jämfört med 73 respektive 43 till de tidigare bortamatcherna, säger Linda Magnusson, säkerhets- och supporteransvarig i Malmö Redhawks till Kvällsposten.

Efter sex möten så känner lagen varandra nu väl. En av nycklarna för båda lagen är fysiken - det lag som bibehåller krafterna bäst till sista matchen har redan där ett övertag.

– Det som gäller för oss är att spela och våga, inte känna att det är jobbigt, säger Mats Lusth.

Mer läsning