Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnt när Vrana och Karalahti möttes igen

/
  • Petr Vrana var tillbaka efter käkbrottet och åtta veckors frånvaro och spelade med ett heltäckande visir.

De möttes igen, Petr Vrana och Jere Karalahti.
Men den här gången var det ingen käke som bröts, bara HV-backens klubba.

Annons

LÄS ÄVEN: Här är orsaken till Zanettis vilda glädje

Det var den 26 september, för åtta veckor sedan, som Jere Karalahti bröt käkbenet på tjecken Petr Vrana. Nu var han tillbaka på isen igen, i en hjälm med ett heltäckande specialvisir. Det var Vranas blott femte match för säsongen, och det märkliga är ju att Karalahti inte spelat fler matcher han heller på grund av diverse avstängningar.

Men nu gick det lugnt till. Jere Karalahti gjorde inget större avtryck än att klubban gick av i slutet av matchen när han skulle skjuta.

För Brynäs del innebar det att Vrana återtog sin centerplats i andrakedjan och att Jesper Ollas kunde flytta ut som ytterforward.

– Det har varit kul att spela center under de här veckorna, men jag har ju varit det på grund av Vranas skada. Jag trivs bättre på min ordinarie position, säger Jesper Ollas, som snyggt gjorde Brynäs kvitteringsmål till 1–1 i den andra perioden – helt på egen hand.

Det började med en snurrfint på egen planhalva, och slutade med ett dragskott som letade sig in i HV-målet.

– När jag väl kom in i zon var det så mycket folk framför målet så egentligen var det bara en chanspuck. Jag hade tur att den gick in.

Andrakedjan med Ollas, Vrana och Nick Johnson skapade Brynäs hetaste chanser till ett segermål i den tredje perioden, både Ollas och Johnson hade jättelägen att avgöra.

– Den kedjan kommer bli dödlig längre fram, tror backen Marc Zanetti.

LÄS ÄVEN: Stisse Åbergs krönika

MISSA INTE: Hissar&Dissar

MISSA INTE: Spelarbetygen – så skötte sig Brynässpelarna

Mer läsning