Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löventränaren imponeras av Modo: "De gör ett riktigt försök"

/

Två gånger Modo. Det är vad som står på schemat för Björklöven i veckan. Men utan Jesper Thörnberg som blir borta upp till en månad. 
– Jag siktar på att vara tillbaka till premiären, säger Lövenforwarden. 

Annons

Det var i träningsmatchen mot Asplöven i torsdags som Jesper Thörnberg skadade sig på uppvärmningen. Han har nu ett uttänjt ledband och det dröjer två till fyra veckor innan Thörnberg är tillbaka i spel.

– Det gjorde ganska ont de två första dagarna men svullnaden har gått ner nu. Jag siktar på att vara tillbaka till premiären (11 september). Det vore tråkigt att missa den, säger Lövenforwarden. 

Han kommer hur som helst inte att spela veckans två träningsmatcher mot Modo. Björklöven inleder hemma i kväll (lagets andra och sista träningsmatch på hemmaplan i T3 Center före seriepremiären) och på fredag möts lagen i Örnsköldsvik. 

– Det passar perfekt, säger Löventränaren Tommy Jonsson om att möta Modo två gånger på fyra dagar. 

– Modo har värvat ganska friskt och har nypt ett antal spännande nyförvärv. De känner väl på något vis att de vill uppåt i hierarkin i SHL och verkar vilka göra ett riktigt försök nu, säger Jonsson vars Björklöven vunnit sina två första träningsmatcher. 

Först mot Skellefteå efter straffar och därefter mot Asplöven. 

– Det finns intentioner som jag gillar både i försvars- och anfallsspelet och vi ska bli bättre för varje vecka som går. Nu går vi in i en fast där vi jobbar med det offensiva spelet, säger Jonsson som bestämmer formationerna till kvällens match i dag. 

– Det kan bli lite nya formationer. Vi har 15 forwards och alla killar ska få en ärlig chans att visa upp sig.  

För gästande Modo har försäsongen inletts med två förluster, 2–4 mot Luleå och 2–4 mot Asplöven. Modo har tio nyförvärv varav sju transatlanter så det kan ta ett tag innan laget fått ihop det. 

– Vi har ett helt nytt lag jämfört med i fjol, vi har nytt spelsystem en ny tränare och det är en riktig nystart för oss, säger assisterande tränaren Jan-Axel Alavaara. 

Vad är det nya i spelsystemet?

– Att vi är noga med att alla ska göra exakt rätt grejer hela tiden. Tidigare har man kommit undan med att fuska i det, nu ska det städas betydligt bättre än tidigare. 

Modo har en Umeåbördig juniortrio i truppen; Jesper Lindgren, Carl Grundström och Axel Ottosson, där det verkar som att de tre spelar i kväll. 

– Axel kommer att spela, Calle kommer definitivt att göra det, han har sett riktigt rolig ut och kommer att göra en bra SHL-säsong. Jesper har varit jättebra och tagit stora steg jämfört med förra säsongen, säger Jan-Axel Alavaara vars Modo har alla spelare, förutom nyförvärven Ryan Whitney, Bobby Butler och den finske forwarden Juha-Pekka Haataja tillgängliga för spel i kväll.

Noah Welch ansluter till laget först i oktober.

Mer läsning