Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löventränaren är Modos huvudspår

/

Bland de tränare som finns ute på marknaden just nu kan nämnas namn som Leffe Strömberg, Tommy Jonsson, Fredrik Söderström och Andreas Appelgren.
Men tipset för dagen är att Modo kommer att presentera Mats Waltin som ny tränare efter den här säsongen.

Annons

Bland annat Radiosporten har pekat ut Mats Waltin som ny Modotränare och även den ofta välinformerade Lövenbloggen pekar ut Waltin som Per-Erik Johnssons efterträdare.

Modo Hockeys general manager Per Svartvadet sade häromdagen att Modo i princip gjort klart med en ny tränare och i allehanda.se:s livesändning inför det andra mötet sa Svartvadet så här:

– Vi ska bara avsluta den här säsongen först, sedan vill jag rulla ut vad vi har klart.

61-årige Mats Waltin är en av svensk hockeys mest rutinerade spelare och tränare. Som spelare har han gjort tolv internationella turneringar (VM, OS och Canada Cup) och han är dubbel svensk mästare.

Sedan 1991 har han varit verksam som tränare hos bland annat Davos, Lugano, Djurgården, Rögle och Västerås samt landslagsuppdrag för Sverige, Schweiz och Slovenien.

Senaste säsongen var Mats Waltin tränare för Björklöven som gjorde en sensationellt bra säsong och man var nära att ta sig till play off. Men direkt efter att Löven avslutat säsongen tackade Waltin för sig.

Blir det Modo får alltså Ö-vikslaget en oerhört rutinerad tränare, men också en herre som ställer krav. Enligt en källa med insyn i Björklöven jobbar Waltin efter parollen "my way or the highway" och han ställer hårda krav på spelarna.

Mats Waltin pratar ofta om soldater, hårt arbetande spelare som ska kriga och han låter inte spelare spela på gamla meriter.

Enligt uppgifter så tappar inte Löven bara Waltin till Modo, utan han får också sällskap av den defensivt skicklige backen Alexander Hellström, 28 år.

Mer läsning