Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linköping krossade Modo

/
  • Linköpings Carl Dahlström gör 4-0 bakom Modos målvakt Adam Reideborn.

Topplaget Linköping hade bara tagit en enda av tolv möjliga poäng mot jumbon Modo.
Men i säsongens sista möte körde man över sin mardrömsmotståndare med 6­–1.
Tredje raka segern innebär att östgötarna befäster sin plats på topp sex.

Annons

Under de fyra första inbördes mötena lagen emellan tog Linköping en ynka poäng, då det blev 1–2 efter förlängning i höstas.

Modo har med andra ord varit rena skräcken för LHC.

Men det märktes inte ett spår av under fredagskvällen – då Modo fick sota för sina tidigare vinster flera gånger om.

Läs mer: Här finns reprisen av Livebloggen

Redan efter halva den första perioden ledde hemmalaget med 3–0 efter dubbla mål av Jacob Micflikier och ett av Jonas Junland.

Linköping ökade på till både 4–0 (Carl Dahlström) och 5–0 (Mattias Sjögren) innan Modo reducerade genom Niklas Nordgren.

– Vi har spelat bestämt och distinkt, är ju mycket som står på spel med en direktplats i slutspelet. Men det gäller att vi fortsätter vara ödmjuka i sista perioden, sa backstjärnan Mattias Bäckman i pausen.

Genom nonchalant uppträdande under de avslutande 20 minuterna har LHC tappat flera ledningar tidigare i vinter. Mot Brynäs i onsdags kunde det ha gått illa, trots ledning med både 3–0 och 4–1. Men då höll man undan till 5–3, även om sista perioden var darrigt värre.

Men den här gången var det aldrig någon fara. I stället smällde Micflikier upp sin fullträff nummer tre rakt upp i krysset.

Läs mer: Hägglund: Och där gick tåget.

En tung förlust för Modo, som närmat sig lagen över strecket på sistone och bara var sex poäng efter Brynäs. Nu skiljer nio poäng igen efter att Brynäs slog Luleå på bortaplan.

– Vi började bedrövligt och bestämde oss för att starta om i andra perioden. Men vi spelar uselt och har inte ett rätt därute, kritiserade Simon Önerud i C More.

– Det är jobbigt, Linköping är bättre på allt. Men vi får lägga det åt sidan och fokusera på lördagens match, sa tränaren Per-Erik Johnsson till C More.

Linköping krossade Modo med klara 6–1.

Mer läsning