Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LHC vill bryta förlusttrend

Modo Hockey är tillsammans med Växjö Lakers de enda lag som Linköping inte plockat poäng av den här säsongen.
Nu när lagen möts för femte gången vill förstås LHC bryta den negativa trenden mot Modo.

Annons

Det är också ett formstarkt - sett till poängen - Linköping som tar emot Modo i Saab Arena. Segrar mot Örebro och senast mot Brynäs i Gavlerinken har fört laget uppåt i tabellen och nu parkerar LHC på fjärde plats i ligan.

Men Magnus Hävelid i LHC:s tränarstab är ändå inte helt nöjd med prestationerna:

– Vi strävar efter att bli jämnare över 60 minuter. Sen ska man komma ihåg att det är full körning på alla lag och alla slåss om positioner i tabellen, så det är starkt att vi dels slog Örebro hemma och att vi vann igår trots att det var en match som pendlade. Vi ska helt enkelt se till att vara bättre i 60 minuter och få upp vår lägstanivå, säger Hävelid på klubbens hemsida.

Om matchen mot Modo i kväll säger han:

– Det är en härlig utmaning för oss. De har förstärkt sitt lag med en hel del rutinerade spelare och vi har förlorat en del mot dem tidigare. Det är en bra ”trigger” för oss och vi vet att vi måste prestera vår bästa hockey.

Linköping släpper fram en debutant mot Modo. Det är 18-årige backen Gabriel Carlsson som tidigare under säsongen spelat i J 20-laget och "bara" tränat några gånger med A-laget.

Linköpings preliminära matchtrupp:

Målvakter: Rautio, David (Högberg, Marcus)

Backar: Daniel Rahimi, Jonas Junland, Carl Dahlström, Petter Hansson, Mattias Bäckman, Magnus Johansson, Gabriel Carlsson.

Forwards: Jacob Micfliker, Jeffrey Taffe, Kent Mcdonell, Sebastian Karlsson, Fredric Andersson, Jakub Vrana, Johannes Salomonsson, Jonas almtorp, Henrik Törnqvist, Broc Little, Mattias Sjögren, Nichlas Hardt, Oscar Sundh.

Mer läsning