Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandsprofil kan bli ny Modotränare

/
  • Förre assisterande tränaren i Leksand, Sjur Robert Nilsen, finns på Modos radar för kommande säsong.

Modo Hockey har redan bytt tränare den här säsongen. Nu letar man ny headcoach för kommande säsong.
Tränaren på Modos radar heter Sjur Robert Nilsen.

Annons

– Vi vet vem det är, säger Modo Hockeys general manager Per Svartvadet.

Det var i december Modo sparkade Anders Forsberg och laget tränas nu som bekant av rutinerade Per-Erik Johnsson. "Perra har kontrakt säsongen ut och därefter måste Modo ut på marknaden igen och leta.

– Perras kontrakt går ut i vår och vi har inte pratat om någon förlängning. Nu ska han få jobba ut den här säsongen, säger Svartvadet som berättar att Johnsson har tjänstledigt från sitt jobb hemma i Karlstad under den tid han coachar Modo.

Då det gäller Sjur Robert Nilsen har Svartvadet egentligen inga kommentarer alls.

– Vi vet vem han är, vet att han är ledig och alla som är lediga finns på vår radar. Jag har inte träffat honom och mer har jag egentligen inte att tillägga mer än att vi ser över tränarsituationen, säger Per Svartvadet.

Enligt uppgifter till Sporten har dock Modo varit i kontakt med Nilsen och pratat om ett jobb som huvudtränare.

Nilsen är norrman och 48 år och är hockeyfostrad i Sparta Sarpsborg. Som spelare har han fem säsonger i norska ligan och dessutom 32 landskamper.

Som tränare har han coachat Sparta Sarpsborg i tio säsonger och varit assisterande coach i norska landslaget. Den här säsongen är han anställd av norska ishockeyförbundet som ansvarig för J20-landslaget.

För svenska hockeyfans är han dock mest känd som andretränare åt Andreas Appelgren i Leksand. De kamperade ihop förra säsongen då Leksand gjorde succé som nykomling.

Sjur Robert Nilsen beskrivs som en väldigt skicklig istränare, duktig på att utveckla talanger och som en oerhört skicklig hockeyanalytiker.

Nu är Modo inte ensam i jakten på Nilsens underskrift: Ryktet säger att innan Tommy Salo gick hem från sportchefsjobbet i Leksand hade han kontakt med Nilsen och även Färjestad lär ha uppvaktat Nilsen för ett jobb som assisterande coach till Tommy Samuelsson.

Enligt uppgift lär dock Robert Sjur Nilsen vara mest intresserad av ett jobb som huvudtränare.

Då det gäller årets säsong återstår en vecka innan transferfönstret stänger och Svartvadet fortsätter att leta förstärkningar.

– Om det blir en back, center eller forward vet vi inte. Målsättningen är att få in något väldigt bra och framför allt tittar vi på spelarens karaktär. Vi handlar också för nästa säsong, säger Svartvadet.

Marcel Hossa och Ryan Lasch finns på marknaden, är de alternativ för er?

– För det första finns det inte så mycket på marknaden just nu. Då det gäller de två spelarna du nämner tror jag inte SHL är deras första alternativ, säger Per Svartvadet.

Mer läsning