Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands oro inför matchen mot Brynäs

/
  • Andreas Appelgren har en skadefri trupp mot Leksand - men det innebär inte att laget vinner matcher - snarare tvärtom.

Skadefri trupp – då har Leksands IF tagit nio poäng på de sju senaste matcherna och har målskillnaden 3–13 på de tre senaste.
– Vissa spelare kanske åker runt och tror att någon annan ska göra det, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren inför mötet med Brynäs.

Annons

Leksands IF är inne i en svacka.

Innan uppehållet åkte laget på två raka förluster, 1–6 mot Växjö hemma och 1–3 mot HV71 borta, vilket följdes upp av 1–4 mot Färjestad på tisdagen, totalt 3–13 i målskillnad.

– Vi har inte gjort tillräckligt med mål och måste bil mer desperata. Vi får pucken mot mål, men vi måste ta oss in där. Vi behöver inte spela klapp-klapp spel, säger Andreas Appelgren.

Det är dagen efter 1–4-smällen mot Färjestad.

Hur var läget på dagens träning?

– Det är väl okej ändå. Det var lite tryckt stämning innan träningen i dag, men när vi var ute på isen tycker jag det släppte. Det var bra fart på träningen.

Vad gick fel mot Färjestad?

– Vi var inte tillräckligt bra. Vi hade haft uppehåll och laddat länge för den här matchen. Jag vet inte om vi gjorde en för stor sak av det. Vi ville få ett nytt avstamp och se det som att slutspelet började, men det blev inte riktigt så.

Efter matchen fick laget kritik för att vara energilöst i slutet av matchen.

– Jag tycker ändå att vi spelar helt okej i början av tredje, men vi får inte dit puckarna i powerplay. Det låser sig lite och då blir det lite stelt. Det kanske ser energilöst ut, men det blir kanske att man spänner sig, säger Andreas Appelgren.

Laget har haft stora skadeproblem under säsongen – vilket lagledningen ofta angett som förklaring till sämre resultat.

– Vi har ingenting att skylla på just nu. Men, vissa spelare kanske åker runt och tror att någon annan ska göra det. Det är väl så jag tänker i min position.

Sedan den 17 januari mot Modo hemma har laget varit helt skadefritt – men ändå bara tagit nio poäng på sju matcher.

– Det är svårt att ge någon exakt orsak till det där. När vi fick tillbaka flera spelare började vi träna hårdare. Då hade vi gått extremt hårt på vissa. Det blev kanske lite att vi hamnat i obalans där.

Hur då?

– Flera av våra ledande spelare har inte kommit tillbaka riktigt. Vi har hamnat i en ojämn fas, men vi måste komma tillbaka nu. Vi ska kunna vinna varannan match ungefär.

På torsdagen väntar ny prestigematch mot Brynäs som jagar en poäng bakom.

– Det är en otroligt viktig match för oss, och det är en viktig match för Brynäs. Det tror jag kommer att synas. Vi kanske inte behöver stå för skönspelet när vi spelar borta

Kan ni komma tillbaka?

– Ja, det tror jag absolut att vi kan.

Mer läsning