Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands bakslag - går mot miljonminus

/
  • Leksands IF kommer att göra ett minus i bokslutet den här säsongen. Klubbens vd Kjell Kruse uppskattar att resultatet kommer landa på ett minus kring tre miljoner kronor.

Sedan tidigare står det klart att Leksand måste försöka kvala sig kvar i SHL. Nu står det klart att klubben gör ett minus på flera miljoner.

Annons

Leksands IF har den här säsongen förändrat rejält i spelartruppen. Jack och Chris Connolly lämnade laget precis som centern Eric Himmelfarb och backen Robin Jacobsson. Även Veli-Matti Savinainen valde att lämna Leksand under säsongen vilket bidragit till klubbens stora omsättning på spelarsidan.

I en intervju med Sportbladet berättar Leksands vd Kjell Kruse att klubben kommer göra ett minus på ett flertal miljoner den här säsongen.

– Vi är inte klara med vårt bokslut, givetvis. Men som det ser ut nu så går vi back tre miljoner kronor den här säsongen. Då har jag även räknat med några kvalmatcher. De räddar inte upp ekonomin, tyvärr, säger vd:n Kjell Kruse.

Att Leksand tvingats göra stora förändringar på spelarsidan under säsongen är problemet, enligt Kruse.

– Ja, där har vi inte hållit budget. Och ser vi till hela koncernen så är det faktiskt bara sporten som går back. Vi har lärt oss en sak av det här och det är att den spelarbudget som ligger måste hållas. Det ska vi vara stenhårda på nästa säsong, säger Kruse till Sportbladet.

Tommy Salo gillar däremot inte att Kruse skyller miljonminuset på "sporten".

– Jag har alla papper på att jag hållit budget. Kruse försöker bara rädda sig själv och det här är löjligt av honom. Jag fick en budget att jobba efter och så länge jag var jag var kvar så låg spelartruppen under den, säger Salo till Sportbladet.

Leksand har i dag 18 miljoner i eget kapital, så elitlicensen är inte hotad även om klubben backar tre miljoner kronor.

Mer läsning