Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand tog hem bottenstriden

/
  • Det blev spännande in i det sista då Modo plockade målvakten och skapade flera livsfarliga lägen.
  • Ryno blev tvåmålskytt mot Modo.
  • Leksand fick in flera puckar i andra perioden.

Mål efter 13 sekunder, ändå hade Leksand oflyt med lägena i första.
I andra släppte proppen, och hemmalaget tog ledningen med 4–1.
Leksand gick segrande ur bottenstriden mot Modo.

Annons

På lördagseftermiddagen var det dags för bottenstrid i SHL då Leksand tog emot Modo på hemmais.

Innan matchen låg LIF på elfte plats med 45 poäng och Modo på tolfte och sista plats med 37. Brynäs IF låg över strecket med 48. Ryan Russel var tillbaka efter lång frånvaro, men inte David Åslin.

Leksand fick en kanonstart på första perioden. Supportrarna på sittplats hade inte fått klart sitt inledande svarsrop "jajamänsan fattas bara" innan Mattias Ritola gjorde 1–0. Ritolas nionde mål för säsongen.

Leksand åkte tidigt på två utvisningar, först på Rönnberg och sedan på Brunnström. I den senare var Modo nära att kvittera till 1–1, men målet dömdes bort. Man hoppades att det inte skulle bli samma slarviga historia som i förra matchen mot Örebro, då LIF så gott som ständigt hade någon spelare i utvisningsbåset. De hade då svårt att etablera något offensivt spel.

Det var nu bra spel från båda håll, där först Modo och sedan Leksand höll i taktpinnen. Cirka 13 minuter in i perioden hade Leksand en snygg sekvens, med många puckar mot mål och bra tryck. Kähkönen hade chans på öppet mål, men sköt utanför och i stället var det Modo som innan paus hann kvittera till 1–1.

– I stora delar är det bra. Offensivt spelar vi bra. Vi skapar mycket målchanser men behöver nypa dit lägena. Det känns lite spänt, vi behöver släppa loss, sa tränare Andreas Appelgren till Cmore i paus.

I andra perioden saknades Mattias Ritola som skadat sig, och Jens Bergenström klev upp i förstakedjan med Ryno och Kähkönen. De verkade ha lyssnat till Äpplet, för kedjan stod inom kort bakom 2–1-målet. Ledningen utökades sedan snabbt till 3–1 via Tobias Forsberg precis då Modo blivit fulltaligt efter en utvisning och innan paus satte Ryno 4–1. Proppen hade lossnat.

I tredje fick dock Modo snabbt två mål med sig vilket skakade om arenan. Men Leksand klarade att hålla sin ledning till slutsignal.

Mer läsning