Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand avslutade med förlust

/
  • Joonas Rönnberg och övriga Leksandsspelare tvingades åka av isen efter ännu en förlust.

Leksand orkade inte bryta förlustsviten i den sista omgången.
– Vi har tränat hårt i veckan och det var nog lite soppatorsk i benen, säger tränaren Sjur Robert Nilsen till Cmore efter 4–0-förlusten borta mot Linköping.
Senast Leksand spelade 13 matcher i rad utan att vinna var 1991/1992.

Annons

Leksandstränare Nilsen verkade inte alltför förvånad över resultatet.

– Man vill så klart alltid vinna. Men det klart att vi har börjat förberedelserna inför det som komma skall. Vi har tränat ganska hårt och ska göra det i ytterligare någon dag.

– Sedan tar vi ledigt i någon dag. Nästa vecka blir det mer åt det taktiska hållet.

Nilsen försökte att plocka fram det positiva från de senaste matcherna.

– Om vi spelar som vi gjorde mot Växjö och Frölunda så ska det nog gå bra. Jag tror att vi kommer till kvalet med en god känsla.

Leksand började bra mot Linköping och vaskade även fram ett par hyfsade chanser.

När laget bjöds på powerplay hände dock inte mycket. Linköping, som är seriens bästa boxplay-lag, hade för det mesta läget under fullständig kontroll.

– Powerplay kan bli mycket bättre. Jag vet inte om vi hade ett enda skott på mål, säger Linus Hultström som annars var ganska nöjd med den första perioden.

– Vi spelar ganska bra defensivt. Det handlar om att göra en bra match i 60 minuter, speciellt defensivt. Det här är sista matchen den här säsongen som vi inte spelar med kniven på strupen.

Med 41 sekunder kvar av perioden fick Linköping hål på Joakim Lundström i LIF-målet, då Mattias Bäckman slängde i väg en puck från blålinjen som Jacob Micflikier styrde in i mål.

Ett tungt mål i slutet av den första perioden följdes av ett ännu tyngre i början av den andra. Redan efter 46 sekunder satte Micflikier 2–0.

Linköping höjde tempot och Leksand fick mest ägna sig åt försvarsspel. I mitten av perioden kom även 3–0. Leksand ryckte upp sig en aning i slutet, men skapade förvånansvärt få målchanser.

– Vi släpper igenom en del skott från blå. Det måste vi få bort, säger Johan Ryno som gjorde comeback efter några matchers frånvaro på grund av skada.

Sista perioden blev avslagen.

Leksand inleder direktkvalet på hemmaplan den 15 mars.

Mer läsning