Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledin om Modo-ryktet: "Jag stänger inga dörrar"

/

Luleå är prio ett för Per Ledin. Men om klubben väljer att nobba honom kan det bli spel i Modo Hockey.
– Vi får se helt enkelt för jag stänger inga dörrar alls. Jag är nyfiken på det mesta, säger han till allehanda.se.

Annons

Per Ledins hockeyframtid är oviss. Efter att ha avslutat säsongen med Luleå är den rutinerade SHL-forwarden kontraktslös och det är högst oklart om det blir en fortsättning i klubben som 36-åringen spelat för under större delar av sin karriär. Läget, just nu, är att Luleå ska ge ett besked till Ledin nästa vecka.

– Jag vill prata klart med Luleå först och höra vad dem har att säga, innan jag börjar diskutera med andra klubbar. Mitt fokus är att få ett svar från Luleå och det har jag inte fått än.

När kommer du att få det?

– De har sagt till veckan så vi får väl se. Claes Elefalk (Ledins agent) sköter mycket av det där.

Om det inte blir spel i Luleå kommer Per Ledin att blicka efter andra alternativ. Det kan bli aktuellt med spel utomlands men ett klubbyte i SHL lockar också.

– Antingen får jag höra att jag blir kvar eller att jag måste flytta. Oavsett vad kommer jag spela hockey nästa år. Det blir SHL eller utlandet, vi får se, säger Ledin som anser att han fortfarande håller på den högsta nivån.

– Jag vill bevisa att det bara är bullshit, att jag är för gammal, för åldern är bara en siffra. Man pratar om den fysiska biten såklart när man blir äldre, men om jag utmanar mig varje dag, blir starkare styrkemässigt och får bättre kondition så ser jag inga problem. Men det är så att när du blir äldre måste du tränare hårdare. Men det har jag inga problem med för jag älskar att träna. Det finns bara en sak som driver mig mer, och det är att vinna.

Flera klubbar uppges jaga Per Ledins namnteckning, däribland Skellefteå, Malmö och Modo. Tidigare denna vecka berättade Norrbottens-Kuriren att Örnsköldsviks-klubben är intresserade av Ledin - något som Claes Elefalk inte ville kommentera. Per Ledin själv är fåordig om ryktet och vill inte berätta om Modo har hört av sig.

– Sådana här saker är ingenting jag kommer att kommentera. De jag har pratat med är Luleå. Sedan så kommer jag att spela hockey och jag är beredd att flytta.

Lockar spel utomlands mer än att gå till en annan klubb i SHL?

– Om det inte blir spel i Luleå så måste jag flytta. Det finns fördelar med att spela utomlands och det finns fördelar med att spela i SHL. Det är ett familjebeslut också, om familjen ska med eller om jag åker själv, säger Ledin som gärna spelar med en tidigare lagkamrat.

– Jag har ju min gamla vapendragare söderöver, Andreas Jämtin, som jag pratar med en del. Klart att tanken kittlar litegrann att spela med honom igen.

Skulle du kunna tänka dig, om det inte blir Luleå, att spela för Modo?

– Som det är nu stänger jag inga dörrar alls. Jag kommer att spela hockey, oavsett vad Luleås besked blir.

Väger du in i ditt beslut att Örnsköldsvik är närmare Luleå än vad många andra SHL-klubbar är?

– Det är klart att jag diskuterar med familjen vilka scenarier som finns. Antingen följer familjen med eller inte. Vi får se helt enkelt för jag stänger inga dörrar alls. Jag är nyfiken på det mesta.

Mer läsning