Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvartetten som lämnar Brynäs

/
  • Jonas Nordquist har gjort sitt i Brynäs efter sex säsonger i klubben.

Efter sex säsonger i Brynäs har Jonas Nordquist gjort sitt i klubben.
Även Tomas Slovak, Tim Wallace och Alexander Lindgren lämnar Brynäs inför nästa säsong.
Däremot förlänger Lukas Kilström med klubben.

Annons

På onsdagen blev det klart att kvartetten Jonas Nordquist, Tomas Slovak, Tim Wallace och Alexander Lindgren lämnar Brynäs.

– Vi tackar dem alla för deras tid i Brynäs IF och önskar dem lycka till i deras framtida karriär, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén på klubbens hemsida.

Jonas Nordquist är 32 år och kommer ursprungligen från Leksand som han representerade fram till 2001/2002. Han spelade också två TV-pucksturneringar för Dalarna - bland annat 1996 då Dalarna vann.

Sitt stora genombrott fick han dock i Luleå.

Nordquist har spelat i Brynäs de sex senaste säsongerna – nu blickar han framåt.

– Det har varit en fantastisk tid i Brynäs och min familj har trivts jättebra i Gävle. Ibland blir det förändringar och det måste man vara beredd på i det här yrket. Nu kollar jag på andra alternativ och vad som känns intressant, säger Jonas Nordquist på Brynäs hemsida.

Efter sju säsonger varav de två senaste i A-laget lämnar Alexander Lindgren Brynäs då kontraktet har gått ut.

– Det är ett ömsesidigt beslut från båda sidor, säger Lindgren till Sporten.

Den spelbegåvade forwarden har haft en väldig otur med massor av skador under sina två SHL-år. Två hjärnskakningar bara den här säsongen har varit riktigt jobbiga.

Den andra som han fick borta mot Skellefteå efter en ful tackling i början av februari har han fortfarande inte återhämtat sig ifrån. Det gjorde att han missade slutet av SHL och hela slutspelet.

– Det har varit väldigt jobbigt och jag känner fortfarande av huvudet även om det har blivit lite bättre. Just nu är fokus bara på att bli bra och frisk igen.

Hockeymässigt säger han också att det är dags att byta lag.

– Den roll jag har haft i Brynäs gör också att jag känner att det är bra att gå vidare. Jag är fortfarande ung och behöver spela mer för att utvecklas.

Men var det kommer att bli någonstans är inte klart.

– Vi får se vad som händer och just nu vill jag bara bli helt bra. Min agent får väl jobba vidare med klubbfrågan, säger Lindgren.

Han har Valbo HC som moderklubb och spelade sina ungdomsår där. Han kom till Brynäs som U16-spelare och har sedan varit lagkapten för både B- och A-juniorerna.

– Jag har haft väldigt fina år i Brynäs och vill tacka alla inblandade för det, avslutar Alexander.

En spelare som dock blir kvar i Brynäs är backen Lukas Kilström. Han har förlängt med två år.

– Det känns jättebra att vi har kommit överens med Lukas om en förlängning. Lukas har under säsongen växt som spelare och framför allt när "Bulan" och Petter kom in i laget, då de känner varandra sedan tidigare. Det känns skönt att han vill stanna i Brynäs ytterligare två år, säger Stefan Bengtzén på Brynäs hemsida.

Mer läsning