Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalångest för Sedin: "Det var fruktansvärt"

/
  • Det var jobbigt för Daniel Sedin att följa Modo Hockey i kvalet mot Vita Hästen.

Daniel Sedin led med Modo när laget kvalade mot Vita Hästen. Nu hoppas Sedin att Modo Hockey hittar stabilitet och avancerar i SHL-tabellen.

Annons

Två av Modo Hockeys supportrar hade det väldigt jobbigt när klubben kvalade mot Vita Hästen tidigare under säsongen. Modo Hockeys existens i SHL stod på spel, och när laget gick in mot Vita Hästen var det oroligt - ja till och med en tid fylld av ångest för Vancouvers två poängbästa spelare genom tiderna.

Det handlar så klart om supertvillingarna Daniel och Henrik Sedin.

– Det var fruktansvärt jobbigt att följa, säger Daniel Sedin med ett lätt skratt till Hockeysverige och fortsätter:

– Jag förstår spelarna i Modo i den här situationen med all press som kommer. Det är inte roligt och jag förstår att det var jobbigt. Nu klarade grabbarna sig kvar och nu kan de bygga på det här och bli lite stabilare i mittenskiktet av SHL så man får lite lugn och ro.

Daniel och Henrik Sedin följde Modos framfart från Vancouver. De såg tv-sända matcher via datorn, följde dem på text-tv och via allehanda.se förstås.

– Det är en grym press att veta varje säsong att man kanske måste kvala och ligga i botten hela tiden. Då blir det också jobbigt att spela.

För Vancouver blev det sorti redan i åttondelsfinalen efter en hygglig säsong. Men för Daniel Sedin gick det desto bättre. För bröderna Sedin gick det däremot desto bättre. Daniel Sedin producerade 76 poäng på 82 matcher och kom med den noteringen nia i NHL:s poängliga. För Henrik Sedin blev det 73 poäng.

– Vi tog ett steg i rätt riktning den här säsongen. Vi har fått en hel del yngre spelare i lineupen som har tagit kliv framåt under hela säsongen. Det känns riktigt bra inför nästa säsong, säger Daniel Sedin till Hockeysverige.

Tvillingarna Sedins kontrakt i Vancouver går ut säsongen 2017/2018. Vad som händer därefter är oklart, även om Modo Hockey varit uppe på tapeten i tidigare intervjuer.

– Jag har inte tänkt så långt fram ännu, men tiden går rätt fort ändå. Nu är det visserligen tre år dit, men självklart kommer frågan upp. Vi har familj både jag och Henke. Då gäller det att ha lite planering inför framtiden.

Mer läsning