Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Prata inte om respekt när ni inte menar det

/

Det pratas väldigt mycket om respekt i SHL. Visa respekt säger spelare, ledare, lagläkare och ja, alla inblandade.
Den respekten har inte Kim Karlsson, Nils Andersson och framför allt Peter Öberg inte märkt mycket av de senaste dagarna.

Annons

Modo förlorade i Jönköping, avståndet är status quo till Rögle, men det är sekundärt.

Peter Öbergs karriär kan vara över på grund av att Chris Campoli fullständigt struntade i det här snacket om respekt.

Jag säger inte att Modospelarna är Guds bästa barn heller, det vet vi. Bobby Butlers tackling på Ted Brithén kommer nog att passera ett situationsrum också.

Men det Campoli gör kan vara säsongens värsta överfall, ett överfall som dödar en karriär.

Peter Öberg har spelat ifrån sig pucken, situationen är över, han är inte tacklingsbar, likt förbaskat kommer Campoli från blindside och hoppar in en tackling som tar i huvudet på Peter Öberg som knockas omedelbart. Otäcka scener som ingen vill se, men som vi ser snart i var och varannan omgång.

Och för den som undrar vad det där "blindside" är för någonting, kolla på Campolis överfall. Det är ett skolexempel på blindside.

"Titta upp", såg jag att HV-supportrar tyckte att Öberg borde göra. Hallå, kom in i matchen. Det ska inte komma en tackling där, absolut inte en checking to the head, men Campoli struntar i regler och respekt.

Så vad händer nu?

För Chris Campolis del hoppas jag och tror att han får en lång avstäng kryddat med böter, för det här var ett överfall. Ett vidrigt överfall på en försvarslös spelare.

För den försvarslöse Peter Öberg kan, tyvärr, karriären vara över. Han bör åtminstone ta sig en funderare över framtiden. Jag har googlat på Peter Öbergs framgångsrika karriär och kommer fram till sex stycken hjärnskakningar.

Jag hoppas det här var den sista för honom.

Och till sist: hur ska vi få bort dessa huvudtacklingar? Tja, kanske det vore på sin plats mindre snack och mer verkstad. Sedan kan det vara en idé dela ut hårdare straff för förövaren och ge drygare böter.

Om det hjälper? Ingen aning.

Mer läsning