Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Lapierre en ny Hinote i Örnsköldsvik

/

Maxim Lapierre är redan en publikfavorit i Örnsköldsvik, och han är på väg att bli en ny Dan Hinote.

Annons

Jag tänker inte älta Modos berg och dalbana. Utan ägnar istället den här krönikan åt Maxim Lapierre, en lirare (ja, han kan faktiskt spela hockey också) som får fansen att jubla tack vare sin inställning till sporten han älskar. Maxim Lapierre är en spelartyp Modo Hockey saknat, och han visade det så tydligt under Modos seger mot Rögle på lördagskvällen.

Jag tänker på den tredje perioden, där Modo Hockey vinner tre poäng. Kyle Wilson hade traskat ut i omklädningsrummet efter en onödig situation i sarghörnet där han skickat in Jesper Williamsson med en lätt och onödig knuff i ryggen. Det renderade också mycket riktigt i ett matchstraff.

Rögle fick chansen att kvittera med fem minuter i power play, men man gjorde inte det – och en stor anledning var för att Maxim Lapierre var en gigant på isen. Han vann tekningar, täckte skott och visade en arbetsmoral som fick fansen att jubla högt. Lapierre visar med spelet i box play och sina dryga 19 minuter på isen att han är en av ligans bästa forwards i den typen av situationer.

Lapierre är en spelare som är oerhört jobbig att möta, en spelare som retar gallfeber på motståndarnas bästa spelare och en av dem som bidragit till Modos fina tekningsstatistik den här hösten. Nu är han på väg att bli en ny Dan Hinote i fansens ögon.

***

Har redan sagt några ord om Modos nya back Joel Kwiatkowski, och jag forsätter här. Modoförvärvet visar att 38 år bara är en siffra. I matchen mot Rögle var Kwiatkowski, med ett efternamn jag aldrig kommer uttala rätt, rörlig och skridskostark. Han visar en pondus och beslutsamhet som gör att Modos unga backbesättning plötsligt ser lite stabilare ut. Dessutom är Kwiatkowski en ledartyp och en kille som snackar väldigt mycket. Det är något som behövs i det här unga laget. Svartvadet har hittat en lagpappa, som faktiskt kan spela hockey den här gången.

När Svartvadet hittat ytterligare en backförstärkning och när Noah Welch anländer till Örnsköldsvik om några veckor så ser konkurrensen på backsidan helt plötsligt stark ut. Modo har något att bygga på, och man fick också välbehövligt självförtroende och svarade upp bottennappet i Göteborg med en vinst direkt. Det är oerhört viktigt, och jag tror att det gör att Larry Huras kan sova lite lättare i natt.

TV: Lapierre: "Det här spelet har betalat min karriär"

TV: Kwiatkowski: "Föredrar att kallas 38 år ung"

Planen: Så ska Modo undvika en ny kollaps

Spelarbetyg: Kanadensaren var bäst i Modos seger

Bildextra: Matchen genom fotografens objektiv

Läs reprisen av livebloggen här

Matchstraff för Wilson

Mer läsning