Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Jo, Brashear behövs

Han kom, sågs och kunde inte åka skridskor i slutet på november.
Han återkom i januari och gjorde två, tre bra byten.
Om några dagar kommer Donald Brashear tillbaka till Ö-vik och han är välkommen.

Annons

Ni kan storyn om den förre detta slagskämpen Donald Brashear. Han är 43 år och för väldigt länge sedan var han också en rätt hygglig hockeyspelare, men det var på den tiden bröderna Sedin var rookies i Vancouver.

Läs mer: Brashear spelar kvalet

Men han handplockades till Modo av Peter Forsberg eftersom den assisterande general managern tröttnat på det smutsiga spelet i SHL och han ville skicka en passning till den han kallar "den evigt jävige", domarbasen Peter Andersson.

Jag har full förståelse när hockeyexperter runt om i landet skakar på huvudet och gör sig lustiga och pratar om cirkus, men de ser inte från nära håll problemen Modo dras med.

Laget är för tunt, för vekt, talangfullt men lätt, det finns för många svärmorsdrömmar och det har ju inte precis blivit fler vinnarskallar i det här laget under den här dystra säsongen.

Brashear kommer inte att göra poäng, men han betyder massor i båset och i omklädningsrummet då han älskar att tävla.

Dessutom kommer han själv locka mer publik och media till Modos matchserie som inleds 16 mars.

Det jag gillar allra mest med honom, efter att ha följt många träningar när han varit på plats i Ö-vik, är att han så gott som alltid är först in på ispasset och alltid är kvar längst. Därefter stannar han också till siste man i träningslokalen.

Sådant sänder viktiga signaler.

Modo är i en desperat situation och tar då till desperata åtgärder och jag vet, jag var också tveksam, för att inte säga negativ, till Brashears inträde i november. Men han var helt okej under den andra vändan och har han hållit i träningen under den här tiden kan det fungera spelmässigt. Men det optimala för Modo är att Brashear dyker upp i Ö-vik på måndag morgon så han får en veckas träning med laget.

Och den som tror att det är mindre smutsigt spel i allsvenskan såg inte Jakob Liljas galna överfall i torsdags...

Efter en omgång av fem i kvalserien är just nu Malmö Modos kvalmotståndare. Malmö hade 2–0 mot Rögle i Skånederbyt men fick hybris mot ett väldigt hårt jobbande lag.

Jag tror Rögle vinner serien, de har tre av fyra matcher på hemmaplan. Jag är inte lika säker på att Malmö blir tvåa.

Mer läsning