Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Får han bara ett lag, så

/
  • Per Hägglund och Mikael Nordstrand fick ett långt snack med Modos nye coach Larry Huras som bland annat pratade inställning, offensiv ishockey och om att NHL är ganska tråkigt. Bland annat.

Modo Hockey har haft lite olika tränartyper de senaste åren.
Pelle Bäckman den tuffe men känslomässige, den analytiske hockeynörden Harald Lückner, den alltid glade Anders Forsberg. den auktoritäre Uffe Samuelsson. För att nämna några.
Nu är det en ny sheriff i stan och många är nyfikna. Det är jag också.

Annons

Det som varit en officiell hemlighet i snart en månads tid blev enbart officiell förra fredagen då 59-årige Larry Huras presenterades som Modo Hockeys nye tränare. På en pressträff i Fjällräven Center fick media möta honom och vi på allehanda.se livesände en lång intervju med Huras och general managern Per Svartvadet.

Under den intensiva halvtimmen kan man lugnt konstatera att den 59-årige kanadensaren har talets gåva.

Verbal, intressant, sade det supportrar ville höra, pratade utmaningar och inställning, har hög målsättning och jag konstaterar att det blir inga tråkiga snack eller stereotypa presskonferenser med Larry Huras i rummet.

Huras hade på ett morgonmöte med personalen sagt något i stil med att "min fru har sagt under 38 års tid att jag måste prata mindre och lyssna mer, men jag har inte lyckats ändra mig". Det kan nog stämma.

Larry Huras pratade ännu mer efter sändningen och då sade han också massor av intressanta saker. Han gillar de större de större europeiska rinkarna "titta på OS, blir mycket bättre ishockey", han menade att NHL är "booooring" i en grundserie som är minst 12 omgångar för lång. Han berättade också att hans lag är Boston Bruins, Bobby Orr hans store idol och att Peter Forsberg är Sveriges bäste spelare genom tiderna, tätt följd av Mats Sundin.

Men det är inte därför han är här, att tycka en massa om NHL, utan för att ta Modo upp ur diket.

Han får det han gör och han tänker lösa det med aggressivt, offensivt spel, en bra defensiv och spelare som gör jobbet varje dag. Hårt arbete och passion är Larry Huras nyckelord.

Jag gillar det jag hört och sett so far, men ingen, inte ens Larry Huras coachförebild Roger Neilson hade kunnat göra underverk med den trupp Modo hade förra säsongen och det material som finns tillgängligt just nu.

Och då kommer vi in på en annan herre som har talats gåva, men till skillnad från Huras hade Per Svartvadet inte mycket att säga.

Modos GM hade egentligen inget nytt alls att berätta mer än att "någon eller några spelare är klara", men av olika anledningar kan de inte presenteras. Han sade också att några lämnar, att förhandlingar pågår med spelare vars kontrakt gått ut och att han framför allt vädjar till fansen om att de ska ha tålamod. Inget nytt där heller alltså.

Han lät lugn, trygg och var förhoppningsfull, men i en tid då marknadsavdelningen och säljet vill få in sponsorer och sälja säsongskort samtidigt som supportrarna nu verkligen törstar efter nyförvärv räcker det nog inte för "Perra" Svartvadet låta cool och säga "inom en snar framtid" och "vi får ett bra lag".

Supportrarna vill se spelaren på bordet. Helst i går. Det bara fungerar så.

Mer läsning