Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Detta håller inte i ett kval

/

Det var nog helt fel kväll att gå på SHL-ishockey så här timmarna efter Charlotte Kallas adrenalinstinna uppvisning.
Att se ett impotent Modo mot ett ointresserat HV 71 var som att ta valium och titta på målarfärg som torkar. Det hände inte mycket.

Annons

Men med fyra omgångar kvar och ett negativt kval som är drygt tre veckor bort var jag nyfiken på om genomklappningen mot Linköping och kollapsen mot Luleå fortfarande sitter i eller om det finns hopp om någon form av uppryckning.

Svaret: vet ej.

Matchen mot HV 71 inför ett väldigt ödsligt Fjällräven Center kändes som en ljum träningsmatch i mitten på augusti och det var svårt att dra några slutsatser alls. HV gjorde vad de skulle, knappt ens det, men åkte hem till Jönköping med tre poäng utan att behöva duscha.

Modo visade upp en provkarta på alla dessa problem det här laget dras med, och det ska mycket till om man får ordning på detta innan man ställs mot en allsvensk kvalmotståndare som har allt att vinna.

Modos största problem? Ja, var ska vi börja?

För det första: laget saknar självförtroende. Man skapade hetare chanser än HV 71, man har två, riktigt vassa möjligheter i den första perioden men Modo saknar en naturlig målskytt, och de som får chansen letar i stället en möjlighet att lasta över ansvaret på en kompis. Det krampar i händer, fötter och hjärna.

Samma sak med försvarsspelet. Modo saknar ett lugn, och trots att HV knappt brydde sig blev Modoiterna stressade och det viktiga förstapasset satt i midjehöjd eller levererades inte alls.

För det andra: jag ska inte dra alla över en kam, men jag har under den här säsongen fått känslan att engagemang, ett brinn, saknas. Visst, vissa försöker efter bästa förmåga, men andra alibispelar.

Snälla, visa lite känslor, lite passion, bli fly förbaskade och gå bärsärk när det går emot. Glid inte omkring. Modos bäste spelare den här grundserien har varit publiken, och de förtjänar respekt.

Jag saknar ledare i det här laget, de meriterade och rutinerade som ska leda laget åker och gömmer sig och det är nog det som oroar allra mest inför ett kval.

Sedan har Modo en duracellkanin på bänken som vågar, kan och vill och jag förstår inte varför Perra Johnsson & co. inte matchar Calle Grundström?

Modo har nu också med största sannolikhet också gett bort chansen att bli elva och det kan också bli ödesdigert.

Nåväl, 16 mars börjar kvalet och Modo har 20 dagar på sig att rätta till saker och ting. Hur det ska gå till är en helt annan fråga.

Och för att jag inte ska få en massa elaka mejl om att jag är en negativ dysterkvist kan jag på sista raden lägga till att Travis Roche gjorde sin bästa match i Modotröjan.

Alltid något, sa han som hittade rävskit i hönshuset.

Mer läsning