Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kravet: Träna damlaget eller lämna Leksand

/

Leksands IF har ställt ett ultimatum till Leksands förre assisterande tränare Mats Bäcklin.

Annons

Sedan tidigare har dt.se berättat om striden mellan Mats Bäcklin och Leksands IF. Mats Bäcklin fick lämna uppdraget som assisterande tränare till Andreas Appelgren när denne klev av uppdraget som huvudtränare och gjorde plats för den norske taktikern Sjur Robert Nilsen.

Appelgren fick nya uppdrag i klubben - men Bäcklin fick inget alls. Där står klubben nu som sedan en tid bråkat om framtiden. Enligt uppgifter till Sportbladet har Leksand ställt ett ultimatum till Mats Bäcklin. Han får välja mellan att vara assisterande tränare till klubbens damlag och att lämna föreningen med tre månaders uppsägning.

– Det pågår diskussioner mellan mig och Leksand just nu, men i övrigt vill jag inte kommentera något mer, säger Bäcklin till Sportbladet.

Mats Bäcklin har ett år kvar på kontraktet och enligt sitt avtal har han uppdraget att vara assisterande tränare i Leksands IF - något han inte varit sedan Appelgren och han lämnade tränarposterna för några månader sedan.

Nu har Bäcklin har fått en ny arbetsbeskrivning. Den innebär att han ska vara ansvarig för damlagets försäsongsträning. Tore Jobs agerande har gjort Mats Bäcklin irriterad.

– Det är inget vidare just nu, men jag vet inte vad jag kan säga riktigt. Det pågår en process just nu, sa Bäcklin förra veckan.

– Jag har inte varit med de senaste 20 matcherna och ingår inte planen för nästa år. Säger Tore att jag inte ingår, då är det så.

Istället ingår han i Tore Jobs plan för damlaget och accepterar han inte den rollen, så är det fritt fram att lämna klubben.

Mer läsning