Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiskt mål av en oväntad hjälte

Räck upp en hand ni som trodde att Modo skulle få möta Vita Hästen i ett kval om en SHL-plats. Ja, se där, ni är några stycken.
Räck upp en hand ni som trodde att Donald Brashear skulle bli matchvinnare i den första play off-matchen. Jaså, ingen?

Annons

Tog en promenad i korridorerna på våning fyra i den första och andra pausen och det var 2011 all over again.

Senaste veckorna har varit oerhört nervösa för Modosupportrarna. Man håller på ett lag som gick ned sig mentalt sista omgångarna av SHL, Modofansen skulle få se ett skrällgäng som väldigt få hade koll på och allt var väldigt osäkert.

Det vi vet efter match ett är att Modo har satt sig i förarsätet i den här matchserien och man gjorde det på ett stabilt sätt.

Vita Hästen kom hit från Norrköping med målsättningen att tråka ut Modo, parkera bussen och hoppas på att Modos normalt darriga försvarsspel skulle bjuda på godis.

Modo bjöd i princip på ingenting. Modo gjorde en stabil insats med bara några få skönhetsfläckar och hade järnkoll på detta förutom under några byten i mittperioden och i inledningen av den tredje perioden.

Det största hotet för Modo var deras egen oförmåga att göra mål och det var därför matchen levde målmässigt i två och en halv period.

Modo var större, starkare, snabbare och bredare som lag och Hästen hade inte många verktyg till att dyrka upp Modo. Det såg stabilt ut.

Men one down, three to go och detta är långt i från klart. Ny match på torsdag i en fullsatt, adrenalinstinn Himmelstalundshall och då måste Modo vara exakt lika fokuserade och disciplinerade som man var i match ett.

Men Modos start på det här ödeskvalet var i alla fall bra.

Så till det häftigaste och mest oväntade. 43-årige Donald Brashear fick fyra byten, tog två avslut, gjorde det matchvinnande målet, fick pris som matchens lirare och alla som var i Fjällräven Center har något att berätta en lång tid framöver.

Många har och har haft synpunkter på "Dååånald", som nolaskogsaren säger, men han är viktig för Modo som ikon, mentor och ledare i omklädningsrummet – och faktiskt på isen. Han spelar numera i första power play-uppställningen och han är definitivt ett vapen i den spelformen genom att vara i vägen för motståndarna. Han får dem liksom att fundera lite extra.

Sedan är det alltid lika roligt när det oväntade sker, när en hånad, uträknad och utskrattad spelare får ge svar på tal. Modofansen älskar verkligen den här mannen.

Modoledningen fick fler sköna svar. Man valde att bänka en ickeproducerande Radek Smolenak och han saknades inte.

Dessutom höll lagets verkliga nyckelspelare, målvakten Linus Ullmark, nollan och han var väldigt stabil i en match som var svår för honom.

Som sagt, en bra match för Modo, men torsdag är en annan dag.

Mer läsning