Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kempes miljonkontrakt i Los Angeles

Adrian Kempe har skrivit på ett drömkontrakt med NHL-laget LA Kings, ett kontrakt som innebär miljontillskott för Modo.

Annons

På tisdagen berättade allehanda.se att Adrian Kempe åkt över till USA för att debutera i LA Kings farmarlag, Manchester Monarchs. Nu har också Kempe skrivit på ett treårskontrakt med fjolårets Stanley Cup-mästare. Det handlar om ett kontrakt med en årslön på 7,3 miljoner kronor och en sign-on bonus på 809 375 kronor, en bonus som betalas ut varje år under de tre kommande åren. Det innebär att Kempe får maxbeloppet för ett rookiekontrakt i NHL.

Adrian Kempe är, inte helt oväntat, glad över att ha gjort klart med NHL-laget han draftades som nummer 29 av i den första rundan.

– Jag är skitnöjd, det känns jäkligt bra. Det här är ju en dröm jag haft och jag är glad över att jag fått ett sånt bra kontrakt, säger Adrian till SportExpressen.

Kempe har de två senaste säsongerna spelat i Modo Hockeys A-lag. Det har blivit 95 matcher och 28 poäng i Modo-tröjan. På fredag väntar AHL-debut i Manchester Monarch.

– Jag jobbar hårt som tusan här för att få spela de sista tre seriematcherna med Manchester nu till helgen. Jag känner mig redo.

Adrian Kempe fortsätter nu att jobba mot sin NHL-dröm. Blir det inte NHL, och Adrian istället hamnar i AHL kommande säsong får han en årslön på 612 500 kronor. Men det är NHL Kempe siktar på i slutändan.

– Med kontraktet jag just skrivit på känns det som Kings tror på mig och det är jag väldigt glad över. Jag ska ge allt för att försöka leva upp till förväntningarna, säger Adrian Kempe.

Det gällande avtalet mellan svensk ishockey och NHL innebär att de svenska klubbarna får 240 000 dollar (2,1 miljoner kronor) i ersättning för de tio första spelarna – därefter höjs ersättningen till 320 000 dollar (2,8 miljoner kronor)

I Kempes fall så ska alltså 2,1 miljoner fördelas på klubbarna de fyra senaste säsongerna. Under den tiden har Kempe representerat Modo i tre säsonger i Djurgården i en. Det innebär att Modo Hockey får närmare 1,6 miljoner kronor för Adrian Kempe, och att Djurgården får en halv miljon.

Mer läsning