Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kempe gillar läget för laget

/
  • Adrian Kempe tillhörde lagets bästa senast, nu ställs han mot Leksand.

Adrian Kempe gjorde nära nog allt rätt och blev så när poängräddare mot Färjestad.
Men i stället blev det ny förlust och nu ställs Modo inför ännu en nyckelmatch i Leksand.

Annons

– Klart det är tufft att ligga sist, men på något sätt är det också häftigt att varje match gäller så oerhört mycket. Det gäller att vara påslagen, säger Modocentern.

Nu senast ledde han en spännande kedja tillsammans med Janos Hari och Gustav Possler, en rörlig och teknisk enhet.

– Janos känner jag sedan tidigare, men "Gurra" är en ny bekantskap. Vi trivs ihop och skapade också en hel del, dessutom tror jag att kommer att bli ännu bättre.

Och ådalssonen själv, han tillhörde en av Modos främsta.

I slutet gjorde han en läcker soloraid, där han först dribblade bort en försvarare, tunnlade Ole-Kristian Tollefsen och provade att lägga pucken mellan benen på Färjestadsmålvakten. Det hela slutade med en utvisning för värmlänningarna.

– I det läget var det inte mycket att tveka på, man måste ju försöka.

Modo ligger sist i SHL och möter nästjumbon Leksand, åtta poäng före. Snacka om ännu en livsviktig match.

– Jag tycker vi agerat rätt bra på slutet, nu mot Färjestad började laget okej. Framför allt får vi ta med oss den första perioden och även i viss mån den andra då vi spelade hyfsat. Det gäller att vara noggrann vid linjerna och hellre dumpa ner pucken i offensiv zon än börja tveka. Det handlar också om att ha tålamod i spelet.

Nye tränaren "Perra" Johnsson har satt prägel på laget även om poängen uteblivit för Modo.

– Det tycker jag, vår defensiv har förbättrats, och även om spelet i powerplay inte resulterade mot Färjestad så tycker jag även där att vi är på rätt väg.

Kempe har gjort 15 poäng fördelat på fyra mål och elva passningspoäng och har -1 i plus/minusstatistiken på sina 33 matcher. Det är bra i ett jumbolag och nu senast fick han spela nästan 18 minuter, det var näst bäst av Modoforwards.

Sist Modo gästade Leksand hamnade laget i underläge, jobbade sig i kapp till 4–4, men i stället för att säkra poängen fortsatte offensiven och det kostade matchen.

– Jag tycker det känns som om det är vår tur, senast förlorade vi på straffar. Det är dags att börja ta några "treor" nu, vi har långt ifrån gett upp och det återstår många poäng att spela om.

Modo åkte buss ner redan under fredagen.

– Vi hade ett vanligt spelarmöte, gick på is och sedan packade laget och klev på bussen ner dit. När vi har längre bussresor är det perfekt att komma ner dagen före för att kunna ladda upp. Den här gången känns det extra viktigt.

Mer läsning