Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kass inledning fällde LIF

/
  • Malmös Christoffer Forsberg jublar efter 1–0-målet som var början på hemmalagets segermatch.

En svag inledning där Leksand helt lät Malmö föra spelet bäddade för hemmalagets seger.
Leksand kunde aldrig repa sig från tvåmålsunderläget, och Malmö har därmed kvitterat till 2–2 i matcher.
– Vi kommer inte alls upp i vår normala standard, säger Jonas Frögren.

Annons

Innan tisdagsmatchen stod det 2–1 i matcher till Leksand, och Malmö var så klart ute efter seger och kvittering. De gick också ut med imponerande fokus och fick en riktig drömstart med första målet efter endast en minut speltid. Johan Björk skickade en puck till dalabekantingen Jens Jakobs, positionerad i slottet, som vred upp och prickade krysset. Oscar Alsenfelt var i det läget helt skymd av centern Christoffer Forsberg.

Hemmalaget fortsatte med bra fart och press, medan Leksand mest tvingades värja sig. Antagligen var laget rätt skakat med flera toppspelare borta: Kähkönen var avstängd, Ritola, Bergenström och Ryno saknades på grund av skador och Mårtensson ska bli pappa. Efter drygt 11 minuter utökade Malmö inte helt oväntat till 2–0 i powerplay.

Mot slutet av perioden var inte Malmö fullt lika dominerande, men Leksand bjöd dem på onödiga lägen; tog en utvisning för för många spelare på isen och serverade frilägen.

Ingen period som Leksand kunde vara stolt över.

– Vi kommer inte alls upp i vår normala standard. Vi står lite still. Men det är bara att vi går ut och släpper loss, och åker mer skridskor framför allt, säger Jonas Frögren till Viasat.

I andra kom dock Leksand ut som samma svaga lag som i första.

Malmö hade full kontroll på pucken medan Leksand slarvade ute på isen och återigen lät Alsenfelt bära upp laget från målgården. Det tog tio-femton minuter innan de verkligen var med på banan, då förstakedjan med Åslin, Sallinen och Cehlin bjöd på några imponerande sekvenser.

Till slut kunde Leksand reducera. Kevin Kapstad – i centerposition – var inne vid målet och petade, och pucken studsade in på Christoffer Forsberg. Det var match igen, och Leksand som nu valt att rulla på tre linor hade äntligen kommit upp i nivå.

– Det var Oskar som höll oss inne, han gör flera vassa räddningar, annars kunde det vara slut. Men vi kommer in i matchen och mot slutet är det vi som kör, tyckte tränare Sjur Robert Nilsen.

Trots en jämnade tredje period och flera chanser för Leksand, var Malmö ändå vassast i offensiven. De segrade rättvist med 3–1 efter mål av Nils Andersson.

Mer läsning