Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kartlägger alla lag i kvalspelet

/
  • Modos General Manager Per Svartvadet berättar att de kommer att se alla lag och matcher innan de själva kliver in i kvalspelet.

Modo Hockey kommer att kartlägga samtliga kvallag in i minsta detalj innan de själva kliver in i kvalspelet.
Alla matcher i kvalserien bevakas på plats eller ses i efterhand genom videoupptagningar.

Annons

– Vi ska se alla lag och matcher. Men fortfarande är det vårt eget spel vi först och främst ska fokusera på, säger Modos General manager Per Svartvadet.

Läs mer: Så spelas kvalet till SHL

Scoutingen av de andra lagen har faktiskt pågått en tid redan även om Modo in i det längsta hade hoppats ett nervkittlande kvalspel.

– Vi ska vara riktigt förberedda på alla plan när kvalet börjar och även under pågående kvalspel, betonar Per Svartvadet.

Efter torsdagskvällens sista match mot Brynäs i grundserien går A-lagsspelarna på ledighet. Den sträcker över hela helgen och på måndag samlas alla igen för att växla upp med sikte på kvalet.

Modos General Manager Per Svartvadet har sedan årsskiftet förändrat Modotruppen genom att både bredda och spetsa till den ytterligare.

Poängkungen i finska ligan 2012/2013 – Juha–Pekka Haataja – värvades från Kärpät och övergångshandlingarna för det mest meriterade förvärvet - Marcel Hossa – landade på Per Svartvadets skrivbord precis innan transferfönstret stängde sista januari.

Dessutom plockades talangfulle centern Emil Pettersson från länslaget Timrå i allsvenskan och när säsongen tog slut för dem nyligen blev han genast spelklar för Modo.

Och det allra senaste är att NHL–ikonen Donald Brashear är aktuell för att återvända till Örnsköldsvik och spela kvalet med Modo.

Ett kval som börjar med hemmamatch för Modo måndag 16 mars. Vilket lag de får möta är inte klart, däremot vet vi att det blir tabelltvåan i kvalserien med Malmö, Rögle, Karlskoga, Vita Hästen, Mora och Björklöven.

Modo och lag två möts i en serie i bäst av sju matcher där Modo i kraft av att de kommer från SHL har fördelen av hemmaplan i en eventuell sjunde och avgörande match.

– Det känns väldigt bra att vi har saken helt i egna händer, anser Svartvadet.

Har Modo någon fördel av att matchserien avgörs i sju matcher?

– Det får vi se då. Men det är klart att om vi får ett motstånd som spelat fem matcher på tio dagar, samtidigt som vår serie går till sju matcher, då kan det vara bra och fördelaktigt med den bredd vi har i truppen.

Mer läsning