Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlkvist har skrivit på för Modo

/
  • Vassa målskytten Patrik Karlkvist har skrivit på för Modo, men lånas ut till Mora IK kommande säsong

UPPDATERAD. Patrik Karlkvist har skrivit på för SHL-laget Modo.

Annons

Men den målfarlige forwarden blir ändå kvar i Mora IK.

Kommande säsong lånas 22-åringen ut till det allsvenska laget.

Redan på tisdagskvällen skrev kände hockeybloggaren Mr Madhawk att Karlkvist var klar för Örnsköldsvikslaget. Dagen efter kom Mora IK ut med ett pressmeddelande som klargör att Patrik Karlkvist signat ett kontrakt med Modo.

– Men alla Morasupportrar kan känna sig helt lugna. Patrik kommer att spela i Moratröjan även kommande säsong, står att läsa i pressmeddelandet.

Det blir ett liknande scenario som när Lukas Bengtsson i januari gjorde klart med Frölunda, men där den spelskicklige backen lånades ut till Mora för resten av säsongen.

– Vi är nöjda över det stärkta samarbetet med Modo och är också stolta över att kunna leverera ytterligare en spelare till SHL. Detta bevisar återigen att Mora är en bra klubb att utvecklas i. Samtidigt är vi också nöjda över att Patrik kommer att spela här i Mora även kommande säsong, kommenterar Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson.

Nu innefattar samarbetet med Modo inte enbart lånet av Karlkvist. Klubbarna har kommit överens om att MIK även får låna en trio toppspelare från Modo:s J20-lag; Forwardsen Kristian Jakobsson och Linus Sandin samt backen Erik Flood.

Linus var en av seriens bästa forwards och vann också den interna poängligan med sina 47 poäng (24+23) på 37 matcher i grundserien samt fem poäng (3+2) på fem matcher i slutspelet.

Även Kristian tillhörde toppen och noterade 44 poäng (12+32) på 44 matcher i grundserien samt sju poäng (2+5) i slutspelet.

Båda spelarna hade dessutom en imponerande plus/minus-statistik på +21 respektive +26.

När det gäller backen Erik Flood tillhörde han en av de bästa backarna i laget och svarade för 35 poäng (6+29) på 49 matcher i grundserien och slutspel.

Även Flood kan visa upp en fin plus/minus-statistik; +17.

Karlkvist värvades i fjol till Mora från division 1-laget Västervik, där han formligen öst in poäng. Det blev 73 poäng på 42 matcher för Karlkvist i dennes sista säsong i Västervik.

I Moratröjan gick det först trögt för Karlkvist, men efter utlåningen till Hudiksvall kom den högerfattade forwarden igång rejält. I Hockeyallsvenskan producerade 22-åringen 24 (15+9) poäng på 38 matcher samt två (0+2) poäng på fem matcher i slutspelsserien.

Sporten har försökt nå Karlkvist för en kommentar.

Mer läsning