Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlkvist har skrivit på för Modo

/
  • Vassa målskytten Patrik Karlkvist har skrivit på för Modo, men lånas ut till Mora IK kommande säsong.

Patrik Karlkvist har skrivit på för SHL-laget Modo.
Men den målfarlige forwarden blir ändå kvar i Mora IK.
Kommande säsong lånas 22-åringen ut till det allsvenska laget.

Annons

Redan på tisdagskvällen skrev hockeybloggaren Mr Madhawk att Karlkvist var klar för Örnsköldsvikslaget. Dagen efter kom Modo ut med ett pressmeddelande som klargör att Patrik Karlkvist signat ett kontrakt med Modo.

Patrik Karlkvist svarade för 15 mål och 9 assist på 38 matcher för Mora IK i HockeyAllsvenskan. Karlkvist kommer att träna med Modo under sommaren men lånas ut till Mora IK under säsongen 2015/2016. Kontraktet gäller över kommande tre säsonger.

– Vi är glada över samarbetet med Mora IK och att vi kunnat kontraktera Patrik Karlkvist. Vi ser fram emot att följa hans utveckling där han är en spelare som har stor utvecklingspotential och att vi redan nu kommer att bekanta oss med varandra, där Jocke Bäckström leder sommarens fysträning i Örnsköldsvik, är jättepositivt, säger Modo Hockeys GM Per Svartvadet.

Karlkvist värvades i fjol till Mora från division 1-laget Västervik, där han formligen öst in poäng. Det blev 73 poäng på 42 matcher för Karlkvist i dennes sista säsong i Västervik.

I Moratröjan gick det först trögt för Karlkvist, men efter utlåningen till Hudiksvall kom den högerfattade forwarden igång rejält. I Hockeyallsvenskan producerade 22-åringen 24 (15+9) poäng på 38 matcher samt två (0+2) poäng på fem matcher i slutspelsserien.

Modo har sedan tidigare lånat ut Kristian Jakobsson, Linus Sandin och Erik Flood till Mora IK.

Linus var en av seriens bästa forwards och vann också den interna poängligan med sina 47 poäng (24+23) på 37 matcher i grundserien samt fem poäng (3+2) på fem matcher i slutspelet.

Även Kristian tillhörde toppen och noterade 44 poäng (12+32) på 44 matcher i grundserien samt sju poäng (2+5) i slutspelet.

Båda spelarna hade dessutom en imponerande plus/minus-statistik på +21 respektive +26.

När det gäller backen Erik Flood tillhörde han en av de bästa backarna i laget och svarade för 35 poäng (6+29) på 49 matcher i grundserien och slutspel.

Även Flood kan visa upp en fin plus/minus-statistik; +17.

Mer läsning