Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenens tre nycklar som ska låsa upp SHL-dörren

/

Att vinna för att hålla sig kvar i SHL. Det är allt Modo Hockey bryr sig om just nu. Jonas Ahnelöv vet vad som krävs för att besegra Vita Hästen - och listar nu tre segernycklar.

Annons

Det blev en seger direkt för Modo i kvalspelet mot Vita Hästen. De vitröda från Norrköping besegrades med 3-0 inför en, nästintill, fullpackad arena. Nu väntar kvalmatch två i ett kokande Himmelstalundshallen. En seger där och Modo är ett steg närmare SHL-kontraktet. En spelare som känner av allvaret är Jonas Ahnelöv.

– Vi tänkte inte att vi skulle vara här när säsongen började, det fanns inte ens med på kartan. Nu är det bara att gilla läget och gå in och kriga. Vi ska vinna fyra matcher.

Jag ber honom lista tre nycklar som han tror passar i Vita Hästens nyckelhål och som gör att den där dörren till finrummet (SHL) öppnas. Modo-kaptenen funderar ett tag innan han kommer fram till tre saker som spelarna måste göra för att besegra Vita Hästen.

– Först och främst måste vi lägga ned jobbet. Vi måste jobba hårdare än dem i alla situationer. Sedan gäller det att vi producerar framåt, tar reda på våra chanser och är effektiva, säger Ahnelöv innan han listar nyckel nummer tre.

– Självklart måste vi också följa vårt spelsystem, det vi pratat om innan.

Per-Erik Johnsson är mannen som leder Modoskutan i kvalet. Hans tre nycklar stämmer hyfsat överens med kapten Ahnelövs.

– Ja, det här blir ju intressant. Undra hur många rätt Ahnelöv hade egentligen, säger han och skrattar innan punktar upp saker som måste stämma för Modo.

– Försvarsspelet naturligtvis. Sedan säger jag att vi måste vara noggranna med tredje man och att vi har fart på våra forwards, att vi inte blir stillstående.

Jonas Ahnelövs säsong har varit aningen annorlunda i jämförelse med de föregående. Från att tidigare knappt missat en match och ständigt varit i slutspel har denna säsong handlat om skadeproblem, kamp i bottenträsket och ett C på bröstet. Att bära det där C:et är lika viktigt nu som det varit hela säsongen, tycker 27-åringen.

– Jag försöker spela mitt spel och pusha på grabbarna. Det är inte så stor skillnad om man jämför med grundserien. Vi ska in och kriga i varje match.

Har du pratat med Svartvadet som var kapten vid förra kvalet om din roll?

– Inte direkt. Jag ska vara mig själv och den kapten jag varit hela året. Jag vill mana på grabbarna och ge allt i alla matcher.

Hur är stämningen i gruppen egentligen, ångestladdat eller?

– Det är ingen ångest skulle jag säga. Alla vet vad vi måste göra och alla är fokuserade. Vi vill att pucken ska släppas nu egentligen så att vi får köra i gång.

Mer läsning