Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonmatch av kapten Ryno

/

Efter två PP-mål i andra perioden hade Leksand greppet om matchen mot Djurgården.
Kapten Ryno – som gjorde en fantastisk match – bidrog starkt till segern med ett mål och två assist.
Därmed håller Leksand sig kvar över strecket.

Annons

BILDSPEL - Här kan du se massor av bilder från matchen

En riktig "streckkamp" ägde rum i Tegera Arena på tisdagskvällen. I det fall Brynäs skulle segra i sin match mot HV71 var det absolut nödvändigt för Leksand att ta minst en poäng mot Djurgården för att hålla sig på rätt sida strecket.

Och Djurgården, på nionde plats i tabellen med 56 poäng mot Leksands 51, var en motståndare som Leksand behövde slå. Tidigare möten har gett en seger åt DIF och två åt LIF.

Första perioden var förhållandevis jämn. Inledningsvis hade möjligen Leksand en aningens övertag spelmässigt, men lyckades (med några undantag) inte komma till avslut. Första målet gjorde Djurgården, som arbetade sig in i matchen sakta men säkert. Målet kom i deras andra powerplay: sekunder efter att Fredrik Händemark skickats till utvisningsbåset satte Marcus Högström 1–0 bakom Alsenfelt. Då återstod ungefär en och en halv minut av perioden.

Ex-Djurgårdaren Mattias Guter sa i Cmore i paus att han ville se mer skott på mål:

– Jag tycker att det är ställningskrig därute. De har fått mer tryck i och med två powerplays. Vi kommer upp i anfallszon men måste skjuta mer.

Och nog sköts det mer alltid! Leksand fick en kanonstart på andra perioden, med kvittering av Linus Hultström i PP efter bara drygt 50 sekunder. När Djurgården åkte på ännu en till utvisning kort därpå gjorde Tomi Sallinen 2–1 efter en fint serverad puck från Ryno.

Johan Ryno hade dessutom ett superläge cirka sex minuter in i perioden, vilket tillsammans med målen verkligen visade att Leksand var på gång.

– Skönt att det lossnade. Vi får mer trafik på mål och då kommer puckarna in också. Jag tycker spelet är bra, vi måste bara trycka dit lägena i fem mot fem också, sa han till Cmore i paus.

I tredje fortsatte Leksand att spela bra. Johan Ryno utökade Leksands ledning till 3–1 då han och Mattias Ritola kom iväg mot Djurgårdsmålet med försvararna hopplöst efter.

Kapten Rynos starka insats, med bland annat ett mål och två assist, hade stor del i segern som höll Leksand över strecket. Det hade även tvåmålsskytten Sallinen, som satte spiken i kistan med 4–1 målet i slutminuterna.

Mer läsning