Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanadensare på Modos radar

/

Modos tränarjakt går vidare och enligt säkra källor är rutinerade och meriterade kanadensaren Larry Huras Per Svartvadets förstaval.

Annons

Många namn har cirkulerat runt Modo Hockey den senaste månaden. Det vi vet är att Mats Waltin inte är aktuell som ny Modotränare då han tagit över Södertälje SK.

Andra namn som nämnts som Perra Johnssons efterträdare är Andreas Appelgren, Tommy Jonsson, Fredrik Söderström och Roger Melin, men den sistnämnde är tydligen på väg till Rögle.

Läs också: Svartvadet måste bygga nytt lag

Larry Huras var aktuell för tränarrollen hos Modo inför säsongen 2008/09 men tackade då nej, varpå Miloslav Horava fick uppdraget. Då han var aktuell uttalade sig dåvarande lagkaptenen Per Svartvadet rent generellt om utländska tränare och sa så här till allehanda.se:

– Helst ser jag en som inte har varit i elitserien i tio år och som har varit runt i många föreningar. Det skulle vara kul att prova en ny variant, sa Svartvadet då.

Nu som general manager kan han landa en SHL-debutant.

59-årige Huras har varit verksam som tränare sedan 1991 och han har uteslutande hållit till i Europa.

Larry Huras har som tränare vunnit sju mästerskap, fyra med franska Rouen under 90-talets första halva, och tre i Schweiz – 2001 vann han med ZSC Lions, 2003 med Lugano och 2010 med Bern.

Läs också: Mats Waltin tränare i Södertälje

Som spelare gjorde han två NHL-matcher med New York Rangers, men höll i övrigt till i de nordamerikanska farmarligorna, innan han åkte och gjorde några säsonger i Frankrike – där han alltså stannade som tränare.

Larry Huras har också tränat Modobekantingarna Byron Ritchie och Travis Roche.

Enligt Per Svartvadet har Modo i princip klart med nya tränare, men man har ännu inte gått ut med namnet. En av anledningarna kan vara att Larry Huras nuvarande klubb ERC Ingolstadt i tyska ligan just nu spelar slutspel.

Huras har för övrigt smeknamnet "Big Dog".

För ett år sedan föreläste Larry Huras på en konferens i Lugano, om hur man skapar ett vinnande lag. Du kan se föreläsningen här ovan.

Mer läsning